Damernas detektivbyrå

Har länge, länge hört vänner och andra berätta om Alexander McCall Smiths böcker om Damernas detektivbyrå och hyllat dessa böcker. Ändå har det faktiskt inte blivit av att jag läst dem tidigare, bara sett serien som gått på tv. När jag besökte Myrornas senast hittade jag första boken i serien billigt och var tvungen att slå till och nu passade jag på att börja läsa boken på semestern. Boken handlar om Mma Ramotswe som bor i Botswana och när hennes pappa dog fick hon ärva hans boskap som hade blivit så värdefulla så när hon sålde dem kunde hon köpa både ett hus och ett kontor. På detta kontor har hon sedan startat upp Damernas detektivbyrå. Hit kommer både stans viktigaste och rikaste man och den fattiga bonden.
Det här är en lättsam bok som jag mådde bra av. Den var inget mästerverk som jag trodde efter vad andra berättat, men det var avkopplande läsning och Mma Ramotze är en underbar och klok kvinna. Allt kan lösas om man bara tar det lugnt med en kopp Roiboos-te och tänker efter ordentligt. Jag har plockat ut ett citat ur boken som jag tyckte var så otroligt bra och som verkligen stämmer:
”Man kan gå genom livet och skaffa nya vänner varje år – praktiskt taget varje månad – men det fanns ingenting som kunde ersätta dessa barndomsvänskaper som överlevde upp i vuxen ålder. Det är dessa som binder oss samman likt stålband.”

Kommer säkert läsa de andra böckerna i serien någon gång snart!

Önskelista till tomten!

Tydligen är det svårt att komma på vad man kan köpa till mig i julklapp. Jag tycker det är superenkelt! Finns ju hur mycket som helst som jag önskar mig. Därför blir det en lång önskelista här.
BLANDAT

- Onepiece strl M (dammodell!)
- Converse Gråa strl 6 (amerikansk storlek)
- Pyjamas: Ett par snygga, mysiga pyjamasbyxor med ett linne till (strl M)
- Gamla trälådor
- Hushållsassistent: Min dröm har i flera år varit en röd Kitchenaid men jag är medveten om att de kostar en aning och nu vill jag inte drömma längre så nu önskar jag mig en hushållsassistent. Bara den är så stark så det går att baka bröd i den är jag nöjd. Och om den är röd som den på bilden är det bara ett jättestort plus!
- Fina korgar som jag kan använda till presentkorgar
- Bakstenar som man använder i ugnen till bröd och pizza
- Elpianot (vitt!) står fortfarande kvar på listan såklart även om jag, precis som med hushållsassistenten, är medveten om priset. (Men man kan faktiskt fynda på Blocket ibland! ;))
- En glassmaskin (Saknade det som bara den i somras!)
- Fina plåtburkar, både gamla och nya!
Har inte skrivit det på denna bloggen men jag har under hösten gått med i Itrim och lyckades tappa 9 kg och 10 cm i midjemått på 10 veckor. Nu har jag lite kvar, men jag skulle absolut behöva köpa lite nya fina kläder!
Önskar mig därför presentkort på Zara, H&M, Gina Tricot & Esprit!

SÄLLSKAPSSPEL

FILMER
Det är bara dessa filmer som är på bilden som jag saknar i min samling. Sen har jag alla Disneys klassiker.
Älskar mina julkalendrar och kollar på dem året runt, men har börjat tröttna på dem och skulle gärna ha lite nytt att titta på. De på bilden har jag inte!


Blandade filmer jag gärna skulle vilja ha i min samling.
De på översta raden är boxar:
Pirates of the Carribean 1-4
Harry Potter Nyutkommen samlingsbox med ALLA filmerna (finns en med bara de 4-5 första och den är inte aktuell)
One tree hill Säsong 8
Drew Barrymore (Det är egentligen Never been kissed jag är på jakt efter och den ingår här. Går bra med bara den och inte boxen också.)
På nedersta raden är det gamla filmer jag tycker om och skulle vilja ha.

BÖCKER

Vill samla ihop Astrid Lindgrens böcker i den nya utgåvan med röda band och guldtext precis som ovan.
Alla de på bilden ovan är sådana jag saknar!


Övriga böcker jag gärna vill läsa. Alla i pocket förutom Cirkeln som bara kommit ut i inbundet ännu.
(OBS! Detta är den enda shopaholicboken jag inte redan har så ta inte fel ;) Och vad gäller Hungerspelen är det en triologi så jag önskar mig alla tre.)

SKIVOR:

Ja, det är sant! Jag önskar mig cd-skivor. Inte digitalt, utan jag vill faktiskt ha skivan och hålla i den :)
Upptäckte att det är massa artister som jag alltid har lyssnat på som kommit ut med nya skivor som jag saknar i samlingen. Därför blir det väldigt udda artister och gamla skivor. Men har man älskat ett band och samlat på skivorna förr så vill i alla fall jag ha de senaste också :) Och, precis som tidigare är det just de på bilderna jag vill ha, övriga från artisterna har jag antagligen redan!

Backstreet Boys - The very best of the Backstreet Boys
Backstreet Boys - Unbreakable
Creed - Full circle
Kent - Tillbaka till samtiden
Kent - En plats i solen
Kent - Röd
Adele - 21
Red Hot Chili Peppers - I´m with you
Red Hot Chili Peppers - Californiacation

MIN WEEKEND

Jag har under ett bra tag känt att jag skulle behöva en helg helt för mig själv och bara koppla av. När jag är hemma så blir det inte så eftersom jag då alltid känner krav på mig själv att göra den ena eller det andra. Därför har jag tänkt att när jag har en ledig helg och lite pengar på kontot ska jag sätta mig med en karta över Sverige, blunda och peka och välja första stora stad i närheten där jag inte känner en enda person och där jag inte varit ännu. Det finns så många ställen att upptäcka i vårt land! Sen skulle jag packa en weekendbag och sätta mig på tåget dit och ta in på hotell. Helgen skulle jag tillbringa med ljuvlig hotellfrukost, en shoppingrunda på stan, ett härligt restaurangbesök helt för mig själv, kanske bio eller teater och varför inte en härlig behandling på hotellet? Tänk vilken lyx! Snart börjar jag jobba och kan förhoppningsvis unna mig detta + att jag inte har någon skola att stressa upp mig över längre, men jag kan ändå passa på att önska mig presentkort på hotell eller på SJ så att pengarna är avsatta till denna helg och jag faktiskt ser till att komma iväg på det nu när jag drömt om det så länge.

På tal om det, jag skulle verkligen behöva en snygg weekendbag!

Tre på tre-utmaningen avslutad!

Idag avslutas tre på tre-utmaningen som Pocketlover startade igång om ni minns den. Jag bestämde mig för att läsa tre böcker på bokstaven E som var skrivna av kvinnliga författare och jag lyckades faktiskt inte bara med de tre jag valde, utan ytterligare två stycken som passar in på detta tema. Sista boken blev jag klar med 7 november så jag klarade utmaningen med god marginal. Speciellt så jag faktiskt läst fem böcker på samma tid också. Ni kan hitta det jag skrivit om böckerna på länkarna nedan:
- Elsas värld av Sofi Fahrman
- En shopaholic i väntans tider av Sophie Kinsella
- Egoboost - Blondinbellas överlevnadsguide till unga tjejer
De två extra:
- Egowoman av Carolina Gynning
- En flicka kom till Bagdad av Agatha Christie
Med undandag för En flicka kom till Bagdad gillade jag verkligen dessa böcker och jag gav en 5:a till både Kinsellas och Fahrmans bok och en 4:a till Löwengrips och Gynnings bok. Agatha Christies bok gillade jag inte alls, så den fick så lite som en 1:a.
Det är kul med utmaningar, det gör att jag faktiskt dammar av böcker som stått i bokhyllan ett tag. Håller därför på att planera vilka utmaningar jag ska ha för mig själv under 2012. Kan bli ett bra läsår tror jag!

Julklappsbyte

Det är faktiskt inte bara Julswappen jag är med i i år. I helgen anmälde jag mig också till En bok om dagens julklappsbyte. Senaste den 16 december ska jag skicka iväg en påse till min hemliga bokvän. Det ska vara postens gröna förfrankerade påse i storlek L som jag ska plocka full med härligheter. Påsen ska innehålla:

- 1 pocketbok som jag valt för att jag tycker om boken väldigt mycket

- 1 pocketbok som jag valt för att jag tror att mottagaren kommer tycka om den

- Något som hör ihop med vintertid och julglädje

- Ett brev till min bokvän där jag ska förklara valet av böcker och den den sak jag valt som hör ihop med vinter och jul + annat jag vill ha med

- Sen ska jag fylla påsen med en massa andra saker som kan passa mottagaren tills den är helt fylld

 

För att den som är min hemliga bokvän ska få lite koll på mig har jag svarat på några frågor nedan. Om du vill veta ännu lite mer svarade jag på två andra listor nyligen som du kan kika på om du vill. Här är mina svar från frågorna i julswappen och där finns också en presentation av mig och här är en jullista jag fyllt i.

 

Nu till svaren på frågorna:

* Vilken genre håller du dig helst till då du läser?

Blir mest drama faktiskt. Även lite chic-lit och självbiografier. Sen har det varit en del vampyrer den senaste tiden med Twilight och Vampire academy.

 

* Favoritförfattare? (Har du alla titlar eller har du läst alla titlar; alltså, är det idé att skicka något av just den författaren..?)

Jag älskar Shopaholic-böckerna av Sophie Kinsella men saknar faktiskt den senaste som kommit ut ”En mini-shopaholic i mammas fotspår”. Tycker att Paulo Coelho är en fantastisk författare och gillar den typen av böcker, men jag tror faktiskt jag har alla hans i bokhyllan nu.

 

* Läser du på andra språk än svenska? Vilka?

Läser lite på engelska.

 

* Lyssnar du på böcker? Vilket format, i så fall?

Nej, väldigt lite faktiskt.

 

* Samlar du på böcker av någon särskild författare?

Nej, inte när det gäller pocket. Däremot i inbundet vill jag ha alla Astrid Lindgrens böcker i nya utgåvan. Men om jag gillar någon bok brukar det bli att jag köper de andra böckerna som en författare skrivit.

 

* Har du någonstans publicerat en lista över böcker som du har läst eller som du äger? I så fall, var?

Här på bloggen under böcker finns listor med det jag läst de senaste åren. Sen har jag listor med vad jag läst, vill läsa och vad jag har oläst i bokhyllan både på Boktipset.se och på Bok.nu

 

* Vad är du ute efter, då du läser? (Bildning, äventyr, romantik, hjärngymnastik, nya erfarenheter..? Försök att berätta!)

Avkoppling, underhållning, kunskap. Det är det jag kan komma på nu :)

 

* Finns det någon genre eller författare som du undviker? Vilken?

Egentligen är det nog bara deckare som jag har lite svårt för, även om jag läser någon då och då. Poesi är inte heller något som jag tycker om att läsa.

 

* Vad har du läst, men tänkt "Aldrig mer!" om..?

Sagan om ringen. Gillar inte att det är alldeles för mycket beskrivningar och det inte händer någonting.

* Finns det någon genre eller författare som du gärna vill prova på, men inte kommit dig för? Vilken?

Har precis läst en del recensioner på böcker av Arto Paasilinna och har aldrig läst något av honom så det är jag lite nyfiken över. Speciellt Uppdrag:skyddsängel. Suzanne Collins trilogi med Hungerspelen har jag hört mycket gott om men inte läst, och känns egentligen som en ganska främmande genre för mig, så de hade varit kul att läsa nu. Speciellt med tanke på att filmen kommer i mars.

 

* Finns det några särskilda titlar som du letar efter och som du skulle bli riktigt glad över att få?

De jag har nämnt ovan. Sen har jag letat efter Jane Eyre länge och likaså En julsaga. Skulle också gärna vilja läsa Oscar Wildes Spöket på Canterville och Lysande utsikter.

 

 

 

* Vad gör du helst på fritiden?

Träffar vänner, spelar spel, tittar på film.

 

* Samlar du på något?

John Travolta-filmer. Snart är min samling komplett. Gillar allt med John Travolta, men har mest bara filmer. Sen älskar jag Disney och speciellt Musse Pigg!

 

* Favoritfärg?

Röd, vit, svart, grå och marinblå

 

* Teve-serier som du uppskattar?

One Tree Hill, Ugly Betty, Dexter, Supernatural, Heroes, Vänner, True Blood. Ganska blandat där helt enkelt.

 

 

* Favoritfilm? Eller: vilken slags film gillar du bäst?

Forrest Gump, Benjamin Button otroliga liv, Dancer in the dark, Sjätte sinnet, Livet är underbart, Edward Scissorhands, Grease och Kalle och chokladfabriken. Och såklart Disney! Den typen av filmer :)

 

* Föredrar du te eller kaffe? Vilken smak?

Dricker inte kaffe men fullkomligt älskar te och tycker om att testa nya smaker. Testade t.ex. marsipan på ett café nyligen som var underbart, men har inte hittat det någonstans ännu :(

 

* Vilket slags godis tycker du bäst om? Och hur är det där med naturgodis,

egentligen..?

Choklad älskar jag, speciellt Marabou med smaker. Annars får det gärna vara mörk choklad med någon god smak. Naturgodis är också något jag älskar och som jag köper alldeles för sällan!

 

* Stjärntecken?

Kräfta

 

* Något som du verkligen skulle avsky att få i ett paket till jul?

Jag kan faktiskt inte komma på någonting. Uppskattar det mesta väldigt mycket!

 

* Något som du verkligen skulle bli glad över att få i ett paket till jul?

Något som värmer eftersom jag är så otroligt frusen, ljus, något gott.

 

* Eventuella allergier eller födoämnesval (vegan, t.ex.)?

Nej

 

Tycker det ska bli jättekul det här och är säker på att jag kommer tycka om det som ligger i påsen! Längtar nu!

Bilder från Karibienresan!

Tror att ni är några som väntar på bilder från resan och tänkte dela med mig av det nu. Varning för massvis med bilder ;)
Första natten i Florida bodde vi på Radisson Resort at the port utanför Orlando i Port Canaveral. Här är poolen som vi solade och drack goda drinkar vid tills båten skulle gå.
Båten som låg bredvid våran vill jag åka med nästa gång! Disney Dream! Som gjord för mig ju!
Ombord på båten. Här är shoppinggatan på däck 5.
Jag och mamma firar semestern med champagne
De hade en klättervägg som älsklingen testade på en gång
Soligt och härligt på Haiti
Vi gjorde två utflykter på Haiti. En historisk vandring och en båttur när vi åkte rakt ut i havet och stannade till på ett ställe där det var grunt (!) mitt i havet så alla fick hoppa av och gå runt och bada. Coolt att det kan vara grunt mitt ute i havet!
Vi ska precis lägga till i Jamaica som den andra båten. Huset blev omringat av gigantiska båtar och det såg så overkligt ut!
Ville åkt den här piratbåten men det blev tyvärr inte så. Nästa gång kanske.
På Jamaica åkte hjärtat och hans mamma iväg och simmade med delfiner medans jag och min mamma hade en mysig dag själva. Får nog prova på det där jag med nästa gång, men är lite rädd för vatten så denna resan avstod jag och valde bara vattenutflykt på Grand Cayman.
Ett av de tre poolområderna på båten. Här var det mest barn som sprang runt på dagarna.
På Grand Cayman skulle vi testa på att dyka. Det gick inte så bra för mig, kom inte längre än till poolen så de andra fick dyka själva medan jag satt i solen och väntade. Nästa gång går det förhoppningsvis bättre!
Fartygen låg på rad. Grand Cayman är känt för att vara en bra plats att dyka på. Längst fram på båtarna är det ca 20 m djupt så alla fick åka federline båt in till hamnen. I baken på båtarna är det däremot 1500 m djupt så det ska vara grymma dykväggar!
Det blev många, många drinkar på resan. Förutom Pina Colada så blev detta en favorit! Så kallt och gott och underbart med choklad!
I Mexico, som var sista landet vi besökte, gjorde vi en utflykt hem till Maya-folkets ättlingar. Det var intressant och se hur de lever. Otroligt vackra dräkter hade de!
Kolla fjäderdräkten!
På vägen tillbaka till hamnen stannade vi till vid en fin strand. Där hade vi kunnat stanna mycket längre!
En av matsalarna på båten. Här åt vi trerätters varje kväll och servitörerna hade underhållning för oss en gång varje kväll.
En dag hade de festlunch på shoppinggatan. Då visade en av kockarna hur han gjorde alla fina skulpturer som stod i matsalen varje dag. Den till vänster är gjord av vattenmelon och änglarna är gjorda av ost! Helt galet att man kan göra så fina saker!
Fanns också otroligt vackra isskulpturer!
En dag åt vi på Johnny Rockets. Vi tackade nej till både påfyllning av strips, lökringar och cola och även nej till desserten, vilket personalen tyckte var jättekonstigt, och ändå rullade vi därifrån och var tvugna att vila efteråt! Amerikanarna är helt galna när det gäller mat!
Mamma har precis gjort en fejktatuering som håller i 3-7 dagar. Hon lyckades lura ganska många här hemma. Riktigt skoj :)
Nu är kryssningen slut och vi hade en dag i Orlando innan planet gick hemåt. Vi gjorde ett besök på Disney Downtown och jag var som ett litet barn på julafton!
De hade byggt upp de sju små dvärgarna vid gruvan i lego.
Snövit och Toker fanns naturligtvis också där.
Åh, så mycket smaskigt det fanns i den här butiken!
Min absoluta favoritfilm är Forrest Gump och jag hittade Jenny-båten från filmen utanför Planet Hollywood. Min lycka var om möjligt ännu större än att bara vara i Disney-området!
Satte oss ner i solen och älsklingen drack irländsk cider och jag och mammorna valde Baileysdrink. Mycket härligt!
Jag hittade min älskade Musse och lyckan var total!
Julskyltningen är verkligen vacker i USA!
Jag vill åka till USA nästa vinter igen och bara njuta av julskyltningen!
Okej, jag bjuder på den här haha :)
De hade ett ställe där barnen kunde bli prinsar och prinsessor. Så otroligt söta blev de! Sedan skulle alla barnen köa till tomten. Det var en otroligt fin tomte måste jag säga! Synd att det inte var en Mussetomte, då hade jag också köat jättelänge för att få sitta i knät ;)
Tillbaka på flygplatsen hittade jag även Snövit. Hela Orlando är fyllt med Disney! Kanske skulle flytta dit någon period i framtiden? Måste i alla fall åka tillbaka och gå till Disney World. Min stora dröm ju, men denna resan fanns det inte tillräckligt med tid för det tyvärr.
Sista natten bodde vi på Hyatt Hotel på flygplatsen. Otroligt smidigt, då var det bara att ta hissen ner och checka in på morgonen.
Har tagit 450 bilder men tänkte att det nog räcker med att visa er dessa haha :) Det har i alla fall varit en fantastisk resa och jag kan verkligen rekommendera er att åka på kryssning med Royal Carribean. Åker gärna snart igen!

1:a advent

Vad fort tiden går, redan första advent! Eftersom jag kom hem från min semester i början av veckan har jag inte hunnit fixa något innan så i igår putsade jag alla fönster på övervåningen, tvättade och hängde upp julgardiner i ett par av mina fönster, satte upp alla adventsljusstakar och stjärnor och bakade lussekatter. Älskar att göra julfint så det har varit så roligt! På kvällen kom en av mina bästa vänner hit och provsmakade bullarna och drack glögg med mig innan vi åkte in till stan för att gå på bio. Så mysigt!

Idag har jag mest tagit det lugnt och bara njutit. Pluggade en del på eftermiddagen, men det var helt okej faktiskt. Startade igång bastun här nu ikväll, helt underbart! Vi startade en tradition när vi flyttade in i huset i oktober förra hösten att vi satt i bastun varje söndag kväll. Nu jobbar pojkvännen i Moskva, men varför ska det hindra mina traditioner. Nej, nu blir det bastu själv varje söndag här igen :)

Har ni sett en sådan här gran tidigare? Mammas mormor och mammas farmor samt min mormor hade en sådan här när jag var liten och jag tyckte att de var så otroligt fula! Jag kallade den för cykelslangsgranen, även om det inte är en cykelslang utan något annat. Hur som helst så när mammas mormor eller min mormor dog så fick jag den här. (Minns inte vem utav dem det var, vet att min moster fick den andra.) Tycker fortfarande att den är ful, men den har barndomsminnen med sig så nu vill jag ha den uppe. Detta är andra året, men förhoppningsvis kommer den hänga med länge till. Den är ju verkligen annorlunda i alla fall och nu skulle jag inte vilja vara utan den!


Plattan den står på är hemsk, men i år kom jag på idén med att ha de underbara klapparna från min hemliga tomte på den för att göra den fin. Det var nämligen så att jag hade dem i en äppelkorg på golvet från början men första kvällen ser jag Ninja (min hund) gå fram till den, trycka ner nosen och ta upp ett paket och går iväg med den. Hann hindra henne från att öppna paketet i alla fall. Tänk vad ledsen jag hade blivit om jag kommit hem från skolan eller jobbet någon dag och hon öppnat alla mina fina klappar. Nej, här gällde det att rädda dem! Nu är de placerade på granen i matrummet så oavsett om jag går till sovrummet, köket, mitt kontor, toaletten eller tv-rummet så ser jag mina fina fina klappar! (Att flytta dem hit gav mig också en anledning till att ta och titta och känna lite till på dem också måste jag erkänna haha :) ) De tre små tomtarna som brukar stå på skivan sitter nu på klapparna och vaktar dem från Ninja så de är extra trygga!

[geim]

Jag hade med mig flera böcker på kryssningen i förhoppning att kunna ligga på däck och sola och läsa varje dag. Tyvärr blev det inte så mycket jag hade tänkt mig och jag hann faktiskt bara läsa 1,5 böcker. Den enda jag faktiskt hann läsa ut var [geim] av Anders de la Motte. I boken får man följa två karaktärer: Henrik HP Pettersson och Rebecca Normén. Boken börjar med att HP sitter på pendeltåget när han hittar en mobiltelefon kvar på ett säte. Eftersom ägaren antagligen redan gått av tåget så tar HP telefonen. Helt plötsligt får han ett sms riktat till sig själv där avsändaren frågar om han vill spela ett spel. HP accepterar och får därefter en rad uppdrag att genomföra. Dessa uppdrag följs av andra via nätet och HP får poäng, som omvandlas till pengar, när han klarar uppdragen. Uppdragen blir allt svårare i takt med att de även blir värda mer och mer poäng. Viktigast för HP är nog ändå den cred han får från alla som följer honom på communityt på nätet. Efter ett tag går det kanske ändå för långt och frågan är vart HP tänker stanna. Den andra karaktären, Rebecca, arbetar som livvakt och hon är raka motsatsen till HP. Tidigt får man veta att hon är en mördare, något hennes kollegor inte vet något om och man får tidigt veta att det finns en koppling mellan henne och HP.
De första 50 sidorna var jag helt såld! Både språket och berättelsen kändes nytt för mig, även om jag läst väldigt mycket. Flera gånger tittade jag upp från boken och sa "shit vilken bra bok" till mitt resesällskap, jag var helt till mig! Efter knappt halva boken gick det tyvärr utför! Jag kan inte riktigt sätta ord på vad det var som hände som gjorde att jag inte gillade den lika mycket i andra halvan av boken, bara att betyget gled från en 5:a till en 3:a, alltså bara en okej bok. Tydligen ska det komma ytterligare två böcker och antagligen kommer jag läsa dem också, bara för att den här började så otroligt bra!

Problem med bilduppdateringen

Vet att ni väntar på bilder från resan, men just nu går det inte att infoga bilderna så jag gör ett nytt försök i helgen. Hoppas ni har lite tålamod ;) Godnatt

Varsel

Oktober månads bok i bokcirekeln Bokmalen var Varsel. När jag först såg detta hade jag ingen aning om vad det var för bok. När jag sen såg att den var skriven av Stephen King tänkte jag att den har jag inte hört talas om innan. När jag sen läste om den visade det sig att Varsel är den svenska översättningen på The Shining. Jag älskar filmen med Jack Nicholson så såg verkligen fram emot att läsa boken.
Måste säga att jag blev otroligt besviken! Handlingen är det inget fel på, det är både otäckt och spännande. Däremot höll jag på att bli galen på språket. Meningarna avbröts hela tiden med andra tankar eller skrik, som kunde vara upp till en sida, och sedan kom man knappt ihåg vad som hade hänt innan avbrottet. Otroligt störande och förstörde faktiskt hela läsningen. Det hjälpte inte heller att handlingen bytte mellan de tre huvudpersonerna hela tiden och att man vissa stunder inte visste vems perspektiv man läste om. Jag har läst två andra böcker av Stephen King tidigare och tycker att han är otroligt duktig, men den här boken blev jag som sagt besviken på. En av de få gånger jag gillar filmen mer än boken, och det roliga är att Stephen King själv inte gillar filmen alls.

Hemma och klappar!

Nu har jag kommit hem från min underbara semestervecka i Karibien och har en massa att dela med mig av. Ska försöka fixa det så snart som möjligt men har en del att fixa nu när jag inte varit hemma på länge. Idag på jobbet pep mobilen till och jag fick ett mail om att hämta ut ett paket. Så fort jag slutade skyndade jag mig till Ica för att hämta det och sen fort hem för att öppna.


Det var alla mina fina kalenderklappar från min hemliga tomte i julswappen! Tack tack tack snälla tomten! Satt och klämde och tittade på allesammans länge länge och läste de små etiketterna. Är väldigt nyfiken över vad de innehåller och längtar så till den 1:a december! Har klapparna i tv-rummet så jag ser dem hela tiden från soffan :) Nu måste den här veckan gå fort!

Semester snart!

Det är en sak jag inte har berättat för er! Om knappt 5 dagar ska jag iväg på semester! På lördag åker jag, Joakim och våra mammor till Orlando för att på söndag hoppa på fartyget Freedom of the seas och resa runt i Karibien i en vecka. Har känt att det känts stressigt länge att åka iväg med skolan, jobb och allt, men nu börjar jag längta ordentligt och känna att jag kan koppla av och njuta.
Dag 3 på fartyget kommer vi besöka Labadee, Haiti. Där har vi bokat in två utflykter. Först ska vi hoppa på en catamaran och åka iväg utmed Haitis bergskust till en ö där det ska vara lugnt och skönt så att vi bara kan sola, bada eller sitta i sanbaren och ta det lugnt. På eftermiddagen ska vi göra en "Labadee historic walking tour" och få lära oss en massa om staden och dess historia. 
Dag 4 blir det Falmouth, Jamaica och här ska Jocke och hans mamma åka iväg och simma med delfiner. Jag och mamma ska istället hitta på något själva. Det blir antagligen någon guidad tur för vi både tycker det är kul med olika kulturer och historia när man väl är iväg. Jag skulle gärna vilja gå på en piratshow. Då får man hoppa på ett piratskepp som åker runt längs Jamaicas kust under tiden man får dricka rom och titta på showen med Kapten Krok och Jack Sparrow.
Dag 5 kommer vi fram till George Town, Grand Cayman. Här ska jag och Jocke iväg och lära mig dyka. Han kan redan och har flera dykcertifikat sen han var yngre. Jag har länge velat lära mig, men är livrädd så han följer med mig som stöd. Jag ser verkligen fram emot denna utflykt, men samtidigt är jag livrädd!
Dag 6 blir det Cozumel, Mexico där vi har planerat in en "living history - mayan traditions and island tour". Sen får vi se om vi orkar göra någon ytterligare utflykt där eller om vi nöjer oss med det. Jag och Jocke har pratat om att både hyra Harley Davidson-MC och åka runt på eller köra runt på en ATV genom djungeln.
Förutom dessa dagar med en massa utflykter kommer vi tillbringa två hela dagar till havs, och tydligen ska inte det vara tillräckligt för att ens hinna se allt som finns på båten. Det ska finnas basketplan, boxningsring, kasinon, konstauktioner, biograf (undra om de visar breaking dawn ;)), spa, träningscenter (där jag och Jocke ska försöka vara lite duktiga), golfsimulator, skridskobana, nattklubb, klättervägg, en shoppinggata (!), minigolfbana, teater, massvis med caféer och resaturanger och svävande bubbelpooler m.m. m.m. Förstå vad jag kommer njuta den kommande veckan!
Det ser väldigt fint ut! Längtar efter att komma iväg nu :)
Joakim funderar på att boka in en kurs i Flowriding på båten. Sjukt att man till och med kan göra det på en båt!

Så nu vet ni varför jag inte kommer ladda upp några inlägg på en vecka sen, men när jag kommer hem kommer jag säkert ha massvis att dela med mig av! Julswappspaketen ska skickas iväg samma dag som jag kommer hem så nu måste jag se till att paktera in alla klapparna innan lördag så att jag bara kan åka iväg till posten när jag kommer hem! Och sen ska jag åka hem till föräldrarna och hämta mamma och lämna Ninja till pappa och lillebror som får vara hundvakt. Och jag ska jobba två dagar till. Och vara i skolan en dag. Och packa. Ja, det finns en del kvar att göra innan lördag men sen kommer all stress bara rinna av mig. Det är jag säker på :)

Egoboost!

Nu på morgonen läst jag klart Isabella Löwengrips bok Egoboost! - Blondinbellas överlevnadsguide för unga tjejer. Under bokens första sidor kunde jag inte låta bli att tänka att även om jag tycker att Isabella är väldigt mogen för sin ålder, kanske mer än mig i vissa fall till och med, så kändes dessa sidor som om de fyra år som skiljer på oss är ännu mer egentligen. Jag kände mig väldigt gammal för problemen hon tog upp och kände att detta verkligen är en bok för mycket yngre tjejer. Men ju längre in i boken jag kom så förändrades detta och det var flera situationer som jag kunde känna igen själv och tipsen var otroligt bra! Jag önskar att den här boken hade funnits när jag själv gick på högstadiet/gymnasiet.
Det här är en otroligt viktig bok och alla skolor borde ha denna bok tillgänglig för sina elever och rekommendera dem att läsa den, speciellt tjejerna då förstås. Många skulle nog verkligen få hjälp av den och slippa gå till skolan med en stor klump i magen och ångest. Egentligen så skulle jag vilja ge boken högsta betyg för det som den behandlar, men det kan jag tyvärr inte ge. Detta beror på att i vissa kapitel kändes det som om hon aldrig kom fram till poängen och det var bara egna minnen som inte betyder något för mig som läsare. Dessa kapitel var lite för korta och hade behövt utvecklas en aning. Annars var det en otroligt bra bok och när jag kommit förbi de första sidorna som jag inte kunde känna igen mig i alls så sträckläste jag boken!
Niceville

Den senaste boken jag har läst måste vara en av de bästa jag någonsin läst, nämligen Niceville av Kathryn Stockett. Den handlar om tre kvinnor i Jackson, Mississippi, på 60-talet. Två av kvinnorna, Aibileen och Minny, är mörkhyade och arbetar som hemhjälp i vita familjer. Den tredje kvinnan är en vit kvinna vid namn Skeeter som drömmer om att bli författare, men alla andra tycker att hon ska följa deras exempel. Gifta sig, skaffa barn och låta mannen sköta arbetet medan kvinnorna träffas, spelar bridge och skvallrar om det senaste. Boken var uppdelad så att vi fick se berättelsen från var och en av kvinnornas perspektiv. Att den var uppdelad på dessa tre personer var riktigt bra och det var lätt att hänga med fast perspektivet byttes. Det var nog första gången som jag tyckte om alla huvudpersonerna lika mycket och inte ville stressa fram handlingen till min favoritkaraktär!
Jag tyckte om att det var så mycket "hemligheter" i boken som man som läsare fick klura ett tag på: Vad fanns det egentligen på övervåningen som miss Celia döljer? Vad har hänt med Constantine? Vad gjorde Minny mot miss Hilly som var det Fruktansvärt Hemska? Vad kommer mister Johnny göra när han får veta att Minny är i hans hus? Kommer någon komma på vad de tre kvinnorna håller på med och vad händer då? Jag fick ju svar på alla frågorna i boken men det tog ett bra tag och det gillade jag. Det höjde stämningen på något sätt. Bokens slut var riktigt bra, men det vill jag så klart inte avslöja för jag tycker absolut att ni ska läsa den här boken! Från första sidan så kunde jag inte lägga den ifrån mig. En fantastisk bok! Måste rusa iväg och se filmen på bio snart!

En flicka kom till Bagdad

På högstadiet läste jag Tio små negerpojkar av Agatha Christie och tyckte att den var fantastiskt bra! Jag har varken före eller efter det läst någon annan av hennes böcker, fast jag haft flera hemma i bokhyllan. Egentligen är jag inte så mycekt för deckare, men just Miss Marple och Hercules Poirot älskar jag att titta på på tv. De är riktigt spännande! Därför kände jag att det nu var dags att läsa en av hennes böcker igen och det fick bli En flicka kom till Bagdad.
Den handlar om Victoria som arbetar som stenograf och som är otroligt trött på sitt jobb, vilket hon inte utför speciellt bra och därför får sparken. I parken träffar hon en man som är på väg till Bagdad för att arbeta och Victoria blir på en gång förälskad och bestämmer sig för att på ett eller annat sätt ta sig till Bagdad för att leta upp sin kärlek. Hon uppger sig för att vara sköterska och får flygbiljetter till Bagdad av ett par i utbyte mot att hon på vägen dit tar hand om kvinnan som har skadat sig och som också är på väg till Bagdad. Väl där vet hon inte vart hon ska bo, hur hon ska klara sig utan jobb och hur hon ska hitta sin kärlek som hon inte ens vet efternamnet på. En dag knackar det på hennes hotellrumsdörr och en man är i behov av hjälp genom att få gömma sig. Lite senare upptäcker Victoria att han ligger död i hennes säng, och hon dras in i ett ordentligt äventyr.
Jag gillade inte den här boken alls, och var väldigt besviken! Det kändes så överdrivet att hon skulle släppa allt hon hade för en man hon träffat i 5 minuter. Visst, spänningen fanns där vissa stunder, men inte tillräckligt! Den var riktigt långtråkig i flera partier och jag ville bara bläddra förbi sidorna och att boken skulle ta slut. Slutet däremot var bra och oväntat, vilket den ska ha lite cred för. Annars är det inte en bok jag skulle rekommendera!

Ego Woman

Har läst ett par böcker nu som jag inte haft tid att skriva om i bloggen så nu får det bli flera på en gång. Först ut är Ego Woman av Carolina Gynning som jag läste för 1-2 månader sedan. Jag läste hennes första bok, Ego Girl, 2009 och var chockad över hur mycket denna tjej varit med om! Då var det mycket modellande, festande och hoppabde hit och dit. Den här andra boken handlar istället om hur svårt det har varit för henne att bli accepterad av andra kändisar i Sverige när hon gick från att ha varit med i Big Brother till att bli en programledare. Många såg henne bara som en dum blondin med silikonbröst. Den duktiga, ambitiösa tjejen inom henne, var det ingen som ville se. Först när hon plockade ut sina bröst och färgade håret brunt började människor ta henne på allvar. Genom boken får man veta hur mycket hon har fått kämpa för att ta sig dit hon är idag!
Båda Carolinas böcker har varit väldigt hoppiga i handlingen och jag har haft lite svårt att hänga med. Med den här boken lärde jag mig, inte att tycka om det, men att acceptera det. Det känns som att det sättet att skriva på representerar Carolina som person. En glad, väldigt sprallig tjej, som hoppar lite hit och dit efter vad hon tror på och vill. En spontan härlig tjej! (Detta är något som hon tar upp i boken, och egentligen är det inte alls så. Hon behöver ofta känna att hon har kontroll.) Jag tyckte att den här boken var bättre än den tidigare! Det är intressant att läsa om hur tv-världen fungerar och att många kändisar kastar skit på varandra och för att klara sig måste man vara på ett visst sätt som accepteras av alla.
Carolina släpper in oss läsare och låter oss få veta om sina känslor, sitt kärleksliv och om kvinnan som ingen kan se, men som hela tiden följer hennes sida. Hon delar med sig om hur fruktansvärt det kan kännas när ens hjärta krossas och delar med sig av erfarenheter på många plan. Om det inte hade varit för att jag inte hänger med i handlingen alla gånger så hade detta varit en fullträff! Från det att Carolina steg in i Big Brother-huset så har jag gillat henne och följt det hon har gjort. Hon är otroligt duktig som programledare, hennes tavlor som jag såg på en utställning en gång var fantastiska, och hennes böcker är väldigt intressanta! Ska bli spännande att se vad hon gör härnäst!

Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet

Igår kväll var det återigen dags för ett biobesök med Matilda och Emma. Nu var det dags för Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet. Vi blev väldigt besvikna i veckan när vi skulle boka biljetterna då vi upptäckte att om man vill se den med engelska röster kan man bara se den i 3D. Väldigt dåligt av SF tycker jag! Det är häftigt att de lyckas göra filmer i 3D, men jag tycker att det är ansträngande för ögonen. Efter bion var mitt ena öga rött! Filmens orginalspråk är ju engelska och då borde den finnas i 2D också, eftersom inte alla kan se 3D! Nej nej, för att få se den i 2D måste man se den dubbad!
Trots att mina ögon blev irriterade av filmen och jag fick blunda ibland för att sen kunna få tillbaka fokus så tyckte jag att det var en riktigt bra biokväll! Hade hört att filmen skulle vara väldigt bra och actionfylld. Visst, filmen innehöll ganska mycket action, i alla fall i slutet, vilket man tydligt ser i trailern.
Det jag tyckte bäst om i filmen var att den var så rolig! Det var många många gånger jag skrattade så jag grät! Kapten Haddock, som tror att han ska dö när han nyktrar till, och Dupontarna, som är trögare än några andra och inte förstår något fast en man erkänner att det är han som är en tjuv, är ju underbara!
Filmen var välgjord, hade en spännande handling och var riktigt underhållande. Den var faktiskt bättre än vad jag förväntat mig så kan starkt rekommendera er till att se den! MEN, återigen säger jag det. Kan det inte göras någon film som inte måste sluta så att det känns som om det kommer en uppföljare?!

Presentation & frågor

Idag kom frågorna ut till Julswappen så nu har jag svarat på dem. Har ju sagt från början att jag ska uppdatera på båda bloggarna så här får ni del av min presentation och svaren på frågorna till swappen :)

Eftersom det redan finns en etikett för Maria så kommer jag använda mitt ena smeknamn, Misen, här på julswappen för att göra det enklare :)

Jag heter Maria, är 25 år och bor i Stockholm sedan 2,5 år tillbaka. Just nu håller jag på att avsluta min ekonomiutbildning och jobbar extra på en ekonomiavdelning. Egentligen kommer jag från en liten, liten ort i småland som heter Skeppshult, där man gör cyklar och stekpannor. När jag tog studenten flyttade jag till Linköping och studerade till gymnasielärare i svenska och samhällskunskap i 4 år, men ångrade mig innan jag blev helt klar. Men någon gång när jag tröttnat på att jobba med ekonomi kanske jag blir lärare ändå.

Min pojkvän jobbar sedan augusti i Moskva så just nu blir det en del resor här emellan. Det fungerar bra eftersom det bara tar 2 timmar att flyga och jag har min goldentjej Ninja hemma så att det inte blir helt tomt.

 

När jag inte pluggar eller jobbar så försöker jag träffa mina vänner så mycket som möjligt. Vi går ofta och gärna på bio, teater och musikaler, sitter här hemma och tittar på film, äter god mat och spelar massvis med spel. Jag älskar sällskapsspel och kan inte få nog av det!

 

Jag älskar också böcker! Inte bara att läsa dem, utan också ha dem fint stående i bokhyllan och bara gå och kolla på dem, sortera dem osv. De är både nöje och inredning för mig! Samma sak med mina filmer! Idealkvällen sitter jag antingen i soffan eller framför brasan med en kopp te i handen, iklädd myskläder och raggstrumpor och läser antingen en bok eller ser en film med massvis av ljus runt omkring!

 

1. Vad har du för storlek på strumpor? 39

 

2. Favoritfärg? Rött, mörkblått, vitt, grått och svart

 

3. Har du badkar? Ja, och älskar att bada, även om det blir alltför sällan!

 

4. Älsklingsgodis? Choklad! Och hallonlakritsdödsskallar! Och nu när det är jul blir det en hel del Juleskum och knäck!

 

5. Favoritdoft? När hela huset luktar nybakade bullar, pajer eller pepparkakor! Kanel och vanilj doftar också ljuvligt!

 

6. Läser du böcker? I så fall vad? Jag ÄLSKAR att läsa! Det är mitt allra största intresse! Läser det mesta, förutom deckare.

 

7. Tål du doftljus/doftpåsar? Absolut!

 

8. Gillar du att baka och laga mat? För ett år sedan hade jag sagt nej, men sedan vi flyttade in i vårt hus tycker jag att det är jättekul! Speciellt att baka!

 

9. Allergisk? Nej

 

10. Favoritdjur? Hund! Har en goldentjej här hemma som heter Ninja och är 4 år

 

11. Kaffe eller Thé? Jag fullkomligt älskar thé men kaffe tål jag inte alls. Usch!

 

12. Vad gillar du för typiskt julgodis? Knäck och juleskum är favoriterna

 

13. Fingervantar eller tumvantar? Gillar både och.

 

14. Pocket eller inbunden bok? Har ingen betydelse egentligen men jag köper enbart pocket numera eftersom det är både billigare och lättare att ta med sig i väskan. Läser mycket på vägen till och från jobbet och skolan.

 

15. Gillar du pyssel/scrapsaker? Inte scrapsaker, men jag har börjat tycka det är roligt med lite pyssel. Det får bara inte vara för avancerat :)

 

16. Mössa eller halsduk runt huvudet? Gillar både mössa och halsduk, men säger nog mössa.

 

17. Gillar du prydnadssaker? Något speciellt motiv (tex änglar, nallar osv)? Är inte så mycket för prydnadssaker som inte fyller någon funktion. Men älskar fina burkar och ljuslyktor som jag kan använda. Då får det gärna vara antingen änglar eller rosor som motiv, och jag har mer och mer börjat gilla att det ser lite gammalt ut.

 

18. Ljus eller mörk choklad? All choklad!

 

19. Hårda eller mjuka kakor? Mjuka kakor får det nog bli

 

20. Gillar du julpynt? Något speciellt? Jag har så otroligt mycket tomtar så att jag inte ens kan packa upp allt varje år! Men jag tycker om dem :) Det är enda gången på året som jag älskar att ha prydnadssaker runt omkring mig! Änglar och ljus tycker jag väldigt, väldigt mycket om!

 

21. Vad har du för mobil? Märke? Iphone

 

22. Gillar du pepparkakor? Absolut!

 

23. Barn? Ålder på barnen? Nej, bara min hund :)

 

24. Vad gillar du för typ utav film? Är nog samma där som med böcker. Tycker om allt, förutom deckare.

 

25. En hälsning till din Tomte och kanske något tips på vad du skulle tycka extra mycket om att hitta i dina paket!

 

Jag hoppas att du känner att du har lite mer koll på mig efter presentationen och de här frågorna och annars kanske du hittar ytterligare lite mer på min blogg.

 

Detta är första året jag är med i julswappen och jag ser verkligen fram emot december och det ska bli så spännande! Har redan börjat fundera på vem du kan vara, vilket än så länge är omöjligt att gissa. Tack redan nu för att du kommer att förgylla december åt mig! :)


Batman Live

I lördags kväll var jag, Emma, Matilda och Maria i Globen och tittade på Batman Live. Vi bokade biljetter för flera månader sedan och jag har verkligen väntat på att få se det här. Jag är absolut inget Batman-fan och har bara sett en enda film och har ingen koll alls, men jag älskar musikaler, konserter och teater och detta var ju något av en blandning av allt möjligt, och därmed ett måste att se! Teater, cirkus, dans och bio.
Allihop var otroligt duktig och jag var helt inne i föreställningen! Scenen var otroligt snygg, och de hade många coola effekter. Scenerna ändrades hela tiden mellan olika platser på ett proffsigt sätt och det var gigantiska föremål till deras rekvisita. Det var bra lösningar för allting! Otroligt bra gjort, MEN, det var en familjeunderhållning och jag tyckte att det gjorde att allting framställdes lite annorlunda. Det fick ju inte vara för våldsamt, och när jag tänker på Batman så är det en av de mörkaste superhjälteberättelserna. Den var bra, men jag hade ingen wow-känsla när jag gick därifrån. Var nog lite besviken, även om jag gillade det. Blandade känslor.

Det här klippet visar bra hur det faktiskt var!

Nya julfilmer i hyllan!

Min längtan efter julen satte in redan för 1-2 månader sedan så jag började planera för en julmyshelg med mina vänner. Får se vad som händer med den för tyvärr har mer än hälften fått förhinder den helgen :( I alla fall så fick jag julkänslor och klickade hem några julfilmer, som jag glömt att visa er.
- Ensam hemma 1-4
- Tomten är far till alla barnen
- Miraklet i New York
- En julsaga
Ensam Hemma tycker jag är underbara! Speciellt den första och andra. Har redan hunnit se dem flera gånger sedan jag fick hem dem. Tomten är far till alla barnen är riktigt kul! En julsaga tycker jag är en fin berättelse, men jag har nog inte sett denna version tidigare. Får kanske se den i helgen! Jag har den nyare versionen av Miraklet i New York, vilken jag fullständigt älskar så jag blev helt till mig när jag såg att denna fanns. Har inte kollat på den heller ännu så det kanske får bli den också i helgen!
Vilka är era favoritfilmer med jultema?

100 frågor och svar!

Älskar ju listor och hittade denna på Malin The Writers blogg. Många frågor blev det!

1. Hur gammal är du om fem år? 30… Helt galet! Måste hinna med massvis innan dess!

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Min hund Ninja och medpassagerarna på flygplanet hem från Moskva.

3. Hur lång är du? 170 cm.

4. Vilken är den senaste filmen du sett? Svindlande höjder

5. Vem ringde du senast? Joakim

6. Vem ringde dig senast? Mamma

7. Hur löd det senaste sms:et du fick? ”Oki! Skönt att resan gick bra. Ninja väntar på dig, hehe. Kram!” Från Matilda som passade Ninja när jag var i Moskva nu.

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Skicka sms!

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta

10. När såg du senast din mamma? 1 månad sedan

11. Vilken ögonfärg har du? Bruna

12. När vaknade du i dag? Svensk tid 4.30 för att ta mig till flygplatsen. Och kunde inte sova under natten heller så nu är jag lite trött…

13. Vilken är din favoritjulsång? All I want for christmas

14. Vilken är din favoritplats? Just nu antagligen i soffhörnan, eftersom jag sitter här hela tiden. Till och med sover här de flesta kvällar.

15. Vilken plats föredrar du minst? Mammas och pappas källare.

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Skulle kunna tänka mig att vi bor i ett annat land för en tid då, om inte det sker innan dess.

17. Vad skrämde dig om natten som barn? Inget jag minns. Är mer skrämd av mig nu än när jag var liten. Fast jag hade i o f s alltid lampan tänd.

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? ”Oraaaannch” när vi spelade När då då i helgen.

19. Hur stor är din säng? Bara min sida, eller hela sängen? Brukar ta Jockes del också så jag får väl säga 70 cm +

20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Med tanke på att jag alltid fryser så har jag pyjamasbyxor/shorts och linne/t-shirt.

22. Hur många kuddar har du i sängen? 2

23. Hur många landskap har du bott i? 3: Småland (19 år), Östergötland (4 år) och nu Södermanland (2 år).

24. Vilka städer har du bott i? Skeppshult, Linköping och nu Stockholm. (Även i Wien en sommar, och Jocke bor ju i Moskva nu så jag får ju snart räkna med det också eftersom vi har lägenhet där.)

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Raggstrumpor på hösten/vintern och barfota på sommaren.

26. Är du social? Njae, ja i vissa situationer och nej i andra.

27. Vilken är din favoritglass? Tantglass: Ägglikör och Punschrussin

28. Vilken är din favoritefterrätt? Creme brule på delad första plats med fruktsallad.

29. Tycker du om kinamat? Absolut! Älskar det!

30. Tycker du om kaffe? Usch nej!

31. Vad dricker du till frukost? Varierat: Te, vatten, juice, hemmagjord rabarbersaft eller mjölk.

32. Sover du på någon särskild sida? Höger

33. Kan du spela poker? Nej, jag är riktigt dålig på det! Men jag kan säkert lära mig.

34. Tycker du om att mysa/kela? Självklart!

35. Är du en beroendemänniska? Beror vad de gäller. Kan bli beroende av vissa saker i perioder. Någon viss musik, film eller mat. Men jag är ganska självständig och trivs med mig själv nu för tiden så jag är inte så beroende av att ha andra tätt inpå mig hela tiden, vilket jag var tidigare.

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? En av mammas vänner. Sen vet jag också att Marie Serneholt fyller samma dag som jag.

37. Vill du ha barn? Haha, dum fråga! Absolut vill jag det!

38. Kan du några andra språk än svenska? engelska och tyska, men inte så värst bra.

39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja, för snart exakt 4 år sedan.

40. Föredrar du havet eller en bassäng? Uppvärmd bassäng!

41. Vad spenderar du helst pengar på? Böcker och filmer har det väl blivit mest (och helst) på. Men även gå ut och äta, gå på bio, konserter eller liknande med mina vänner.

42. Äger du dyrbara smycken? För mig är de dyrbara eftersom jag fått ärva dem av dem som jag tyckt mycket om, men det är inget som jag vågar förvara hemma tyvärr så det blir aldrig använt.

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Ensam mamma söker kanske.

44. Kan du rulla med tungan? Hur då?

45. Vem är den roligaste människan du känner? Oj, svårt. Kommer inte på någon speciell! Möjligtvis min lillebror som är ganska tyst ofta, men ibland kan han fälla världens kommentarer!

46. Sover du med gosedjur? Nej, men min gamla rosa pantern-nalle sitter på sängbordet bakom sängen i alla fall.

47. Vad har du för ringsignal? Mikrofonkåt med September

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Nej, bara mina första skor.

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Har på mig min mysiga, varma Blåklädertröja i fleece som jag fick av Jockes morfar för två jular sedan. Älskar den och går runt med den jämt när jag är frusen!

50. Flirtar du mycket? Nej, jag är nog väldigt dålig på det! Har alltid varit för blyg. Lyckades fånga min älskling ändå tack och lov haha!

51. Kan du byta olja på bilen? Nej, jag är inte så händig med sådant. Men jag kan fylla på allt i alla fall!

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nej, faktiskt inte. Men det har varit nära flera gånger. Däremot kan jag inte räkna hur många parkeringsböter jag fått…

53. Vilken var den senaste boken du läste? Niceville läste jag ut inatt. En av de bästa böcker jag någonsin läst! Nu läser jag Varsel av Stephen King.

54. Läser du dagstidningen? Nej, hinner tyvärr inte! Hade DN i ett par år tidigare, men han knappt aldrig läsa. Har dock funderat på att bara skaffa helgprenumeration på den för de är ändå de bästa av veckans tidningar och då har jag mer tid.

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Ja. Isabellas, Veckorevyn, Egoboost Magazine, Allt om bröllop och Kors & Tvärs. Har blivit en del, men jag startade två nya provprenumerationer när jag avslutade Topp Hälsa och Iform.

56. Dansar du i bilen? I bilen? Nej, men jag sjunger för full hals!

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? The Voice tror jag faktiskt.

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Vad vi ska göra för utflykter nu när vi åker till Karibien om 1,5 vecka.

59. När var du i kyrkan senast? Det var för längesedan… Jag skäms! Var nog senast förra julen konstigt nog. Är lite rädd för att leta efter en ny kyrka här uppe i Stockholm eftersom min kyrka hemhemma ligger mig så varmt om hjärtat!

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Kerstin Palm som var vår SO-lärare och Magnus Nydén som vi hade i Svenska. Underbara lärare! (Även om Magnus kastade ut mig ur klassrummet en gång och lät mig sitta i hans arbetsrum och skriva som straff haha!)

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? 5 dagar när jag och Emelie var på cykelsemester för många år sedan och cyklade från Halmstad till Helsingborg, över till Helsingör och hem igen. Fantastiska dagar! Skulle gärna göra om det igen!

62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig? Extra speciellt kan man se på olika sätt. Joakim tar alltid med mig på en massa spännande och fantastiska saker. Men mamma och pappa hjälpte mig otroligt mycket förra veckan, så det var extra speciellt för mig med. Det får bli de tre!

63. Vad lyssnar du på just nu? Rösterna från Mysteriet på Greveholm som jag har på i bakgrunden :)

64. Har du varit med i tidningen? Ja, i lokaltidningen ett par gånger och även framsidan av Expressen en gång när jag och mormor köade in till Ge-Kås haha!

65. Vad är det konstigaste du ätit? Jag äter inget konstigt. Är för känslig för det! Vissa kanske skulle säga att sniglar är konstigt, men det tyckte jag till och med var gott!

66. Vem såg dig naken senast? Haha, va?! Ja, vem borde det vara?

67. Vad är det för färg på din tandborste? Oj, jag minns inte. Rosa och vit här hemma och blå i Moskva tror jag.

68. Hur imponerar man på dig? Om man tydligt, men inte överdrivet, visar att man brinner för något och är engagerad, samt är duktig på det man gör!

69. Vem ringer du när du är arg/ledsen? Det brukade vara mormor… Nu gråter jag in i pälsen på Ninja om det är jobbigt istället. Joakim brukar också få stå ut med en hel del!

70. Har du någon piercing? Bara öronen.

71. Din största vinst? Att jag träffade Joakim för 6 år sedan.

72. Civilstånd? Förlovad sedan 4 år tillbaka!

73. Vilka hemsidor besöker du dagligen? Dayviews, hotmail, blogg.se, Bloglovin, Facebook, Twitter m.fl.

74. Är du fåfäng? Nej, det tror jag verkligen inte att jag är!

75. Ångrar du någonting du gjort? Jag tror inte att jag ångrar så mycket jag har gjort, men däremot ångrar jag ganska mycket som jag INTE har gjort!

76. Hur gammal är din pappa? Han fyllde 50 för ett par veckor sedan.

77. Vilket är ditt drömjobb? Hitta något jag verkligen brinner för och åka runt och föreläsa. Möjligtvis skriva om det. Konstigt va med tanke på att jag först pluggat 4 år till lärare och snart är färdig med ekonomiprogrammet. Jag tycker om det jag gör nu, men det jag drömmer om måste man skaffa sig erfarenheter till, så förhoppningsvis når jag drömmen när jag blir lite äldre och visare ;)

78. Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till? Ja, allt från små till stora saker. Har länge drömt om att åka till Australien och Nya Zeeland.

Men jag har i ½ års tid velat sätta mig på tåget helt ensam och åka någonstans i Sverige som jag aldrig varit förut och där jag inte känner någon, checka in på ett hotell, äta god mat, ligga i sängen och läsa en härlig bok, njuta av en lång och härlig hotellfrukost, gå runt och shoppa, spana in staden och bara vara för mig själv och njuta en hel helg. Gärna göra någon ansiktsbehandling också eller liknande. Vad jag önskar att jag hade råd till detta!

79. Vad har du haft för husdjur under ditt liv? 3 marsvin (Rexie, Texas & Sheltie), massvis med akvariegrodor (som alla hetat Maggan efter mormor), hunden Alba (som dog förra julen 16 år gammal) och min älskade Golden Ninja (som snart är 4 år nu).

80. Berätta tre saker som dina läsare antagligen inte vet om dig?

* Jag sökte in till Dansgymnasium och kom in men bytte program för att jag inte ville flytta ifrån mamma och pappa och inte orkade pendla. Valde mitt andrahandsval estetisk musik istället, men ångrade mig i sista sekund och läste till slut Samhäll-Kultur, vilket blev riktigt bra!

* Som projektarbete i gymnasiet skrev jag två låtar som jag spelade in på en skiva. Från början hade jag tänkt skriva manus till en julkalender eftersom jag tyckte att de senaste årens kalendrar hade varit så katastrofala.

* Sångaren i Eskobar kom fram till mig på en spelning för många år sedan och frågade om han inte kunde få en kram av mig. Borde det inte vara tvärtom? Men jag var lycklig! Sedan har jag The Baseball Diggers handduk här hemma från deras spelning på Gröna Lund förra året. Tyvärr har hans hårsprejsdoft försvunnit nu ;)

81. Svär du ofta? Njae, det vill jag inte påstå. Men är jag upprörd så kan det bli en del tyvärr.

82. Sverige när det är som bäst? Oj, vad ska man välja?! Blir nog en varm sommardag ute i Stockholms skärgård.

83. Kan du åka slalom? Jag är lite feg, men jag kommer ju neråt i alla fall. Alltid lite nervös de första åken, men sen går det bättre och bättre. Längtar efter att åka igen!

84. Vad har du ätit i dag? Äcklig flygplansmat…

85. Vad har du för utbildning? Ekonomiassistentutbildning från PWC, 4 års lärarutbildning (slutförde den inte) och nu om 2,5 månad ekonomikandidatexamen.

86. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? Armarna kanske haha!

87. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? Näsan

88. Vilken är din bästa egenskap? Bryr mig om andra

89. Vilken är din sämsta egenskap? Att jag bryr mig alldeles för mycket om andra och för lite om mig själv.

90. Nämn två historiska personer som intresserar dig? Jesus och efter att på kort tid sett Jane Eyre & Svindlande höjder även systrarna Brontë

91. Saknar du något? Egentligen inte, men självklart finns det alltid något mer man vill ha. Saknar snarare någon.

92. Är det viktigt att fira födelsedagar? Absolut, jag är mycket för att fira. Både födelsedagar och namnsdagar. Det är så att alla någon gång då och då får känna sig lite extra speciella.

93. Vad gör dig ledsen? Gråter oftare för att jag är glad än för att jag är ledsen. Är inte ledsen så ofta. Det skulle vara när jag saknar vissa personer.

94. Vad gör dig glad? Mina vänner, min familj och mitt hjärta!

95. Har du varit gift eller förlovad? Jag är förlovad och drömmer om att gifta mig!

96. Vad ska du göra i helgen? Många dagar kvar känns det som, men antagligen gå och titta på Tintin med mina vänner. Ska även försöka komma igång med C-uppsatsen och vara ute i trädgården och räfsa löv.

97. Vad är det knasigaste du gjort? Haha, om jag hade frågat mina vänner så hade jag nog fått en hel lista med förslag. Kan tyvärr inte komma på den knasigaste… Kanske när jag sov på en bänk på Köpenhamns central bland uteliggarna och knarkarna efter att ha varit på en spelning i Danmark. Emma var så rädd så hon vågade inte sova utan vaktade mig hela natten och sov istället gott på tåget hem.

98. Vad har du för laster? Att jag köper på tok för mycket böcker fast jag har ont om pengar och hela bokhylleväggen fylld med olästa böcker. Men jag har blivit duktigare och har till och med rensat ut böcker och lagt upp som annons på Blocket nu!

99. Vem är din förebild? Min mormor!

100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? Läsa igenom svaren och se så jag inte missat något och sen slösurfa lite innan det är dags att sova.


Julswappen snart igång

Måste bara göra en snabb liten uppdatering redan nu. Under tiden jag varit borta har jag fått mail om att vi nu är 40 anmälda till Julswappen och därmed är alla platserna slut. Ikväll ska vi tydligen få reda på vem vi var och en ska vara tomte till. Så otroligt roligt att det drar igång nu! Redan nu finns alla som är med uppe på bloggen och den här lilla figuren är jag:

Dålig uppdatering

Hej på er!
Har inte uppdaterat på flera dagar nu, vilket beror på att jag varit i Moskva ett par dagar och hälsat på min älskling samt hade fullt schema dagarna innan också. Nu ska jag sätta mig och ta det lite lugnt och sen kommer det en uppdatering :)

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!