Amelia Höst

När jag var i Göteborg i helgen köpte jag en massa tidningar på Press Stop som jag skrev i tidigare inlägg. Idag har jag kollat igenom Allt i hemmet, som jag inte tyckte var något att ha. Däremot blev jag helt förälskade i Amelia Höst! Den hade precis det jag var på jakt efter! Då är det lite tråkigt att den bara kommer ut en gång per år. Får vänta på Jul-numret nu. Undra när den kommer ut... Tidningen innehöll pysseltips, inredning, recept, de skrev om bokcirklar och jag fick lära mig om svamp. Fantastisk tidning!
Tidningens tre höjdpunkter:
* Karljohansvamp-guide
* Tips för bokcirklar
* Tanten är tillbaka! (Med Elin Ek)

Min sypall: Före och efter

För ett litet tag sedan ropade jag in en gammal sypall på auktion. Tycker de är riktigt fina och praktiska, även om just den här var väldigt sliten.
Jag bestämde mig för att klä om den och måla den vit. Ett roligt litet projekt! När jag var hemma hos föräldrarna i helgen åkte jag upp till tygaffären och hittade ett tyg som jag tyckte passade perfekt. Är egentligen inte jätteförtjust i lila, men har vita tapeter med lila mönster på mitt kontor, så jag tror det kommer passa perfekt. Nu har jag målat den ett par gånger så att den bruna färgen inte längre lyser igenom. Tycker resultatet blev riktigt bra!

Bokmässan 2011

Nu har jag kommit hem från Göteborg och årets bokmässa. Jag fullkomligt älskar denna helg! Tror det var 4:e eller 5:e besöket där nu. I år fick jag sällskap av min kompis Sara. Vi lyssnade inte på några seminarier eller intervjuer utan vandrade bara runt och tittade på alla härliga bokmontrar. Innan jag åkte dit så hade jag planen att jag inte skulle köpa några skönlitterära böcker i år, eftersom jag har så många olästa hemma, utan istället köpa pysselböcker, receptböcker för julen och trädgårdsbok. Var även på jakt efter en annan sak, som jag får berätta om lite senare, för det är en present.
Hittade en jättefåtölj gjord av pocketböcker som jag bara var tvungen att provsitta!

Vet ni vad, jag lyckades faktiskt rätt bra med min plan! Det blev ingen skönlitteratur och hittade exakt det jag letat efter, förutom att det inte fanns någon renodlad pysselbok som inte var för småbarn.
Dessa tre böcker köpte jag + tre andra böcker som jag får visa lite senare

Eftersom det inte fanns några pysselböcker gick jag till Press Stop och köpte en massa olika tidningar som jag ska läsa igenom och se om någon av dem innehåller något pyssel.
Det var en riktigt härlig helg och nu längtar jag efter att bläddra igenom mina tidningar och böcker! Och jag längtar redan efter nästa års mässa!

Kårnulf was here

Förra veckan läste jag ut Kårnulf was here av Josefine Adolfsson. En MYCKET annorlunda bok. Annorlunda kan vara bra, men enligt min smak inte i detta fall. Den handlar om flera olika trasiga tjejer, där det främst är en av dem vi får följa. Hon är tablettmissbrukare och har hamnat utanför samhällets ramar. Jag vet inte hur jag ska förklara boken så för första gången ger jag er en länk. Läs om vad boken handlar om på adlibris.
Som sagt gillade jag den inte alls och jag vet inte vad det beror på. Sättet den är skriven på är nytänkande och spännande men jag funderar på om jag har så svårt att ta till mig den bara för att allt känns så fel. Läs den om ni vill och bilda er egen uppfattning!

iForm#13

Man får alltid lära sig spännande nya saker när man läser iForm och detta var ett av de bästa numrerna på länge! Det är inte träningssidorna som jag tycker är bäst, utan istället de sidor där man får lära sig vilka råvaror som innehåller det ena eller andra nyttiga ämnet, eller de sidor med nya forskningar som man inte hört om tidigare.
Tidningens 3 höjdpunkter:
* Shoppa dig friskare
* 8 övningar som stramar upp dig (med gummiband)
* 3 sätt att förbränna 500 kalorier (olika övnngar och metoder)

Finding Neverland

När jag var nere i Halmstad köpte jag ytterligare en film: Finding Neverland med Johnny Depp och Kate Winslet. Jag såg denna precis när den kommit ut 2004 och minns hur mycket jag tyckte om den. Detta är en underbar film, vilket inte är så konstigt med tanke på två fantastiska skådespelare!
Filmen handlar om Mr Barrier som är författare och skriver pjäser. Hans senaste pjäs blev ett misslyckande och han behöver hitta något nytt att skriva. En dag när han är i parken och skriver möter han familjen Llewelyn Davies: Sylvie och hennes fyra pojkar. Genom att spendera sin tid med denna familj får Mr Barrier idén till sin nya pjäs: Peter Pan. Bortsett från detta handlar filmen om familjeproblem, sjukdomar, kärlek och inte minst fantasi.
Filmen är otroligt vacker, samtidigt som den är väldigt sorglig! Man berörs verkligen av de olika personerna och förstår varje liten känsla som varje person har. Det blir så tydligt! Musiken i filmen är väldigt vacker och skådespelarinsatserna är fantastiska, som vanligt när Depp och Winslet gör något! Helt klart sevärd film!

Apornas Planet: (R)evolution

Igår var jag på bio med Emma och Matilda och tittade på Apornas Planet: (R)evolution. Jag var lite orolig innan att jag skulle gråta hela filmen igenom och tycka synd om aporna på grund av att det var den känslan jag fick när jag såg trailern. Den känslan fick jag dock aldrig. Filmen var helt okej, men det känns som om jag inte har så mycket att säga om den. Skulle däremot vilja se den gamla filmen från -68 för det har jag aldrig gjort.

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!