Pesten


Originaltitel: La Peste

Författare: Albert Camus

Land: Frankrike

Sidor: 235

År: 1947

 

Baksidestext: Med råttorna kommer pesten, och Oran i Nordafrika blir en stad i belägringstillstånd. Isolerade från omvärlden är invånarna utlämnade åt varandra och åt skräcken. Men en liten grupp, med läkaren Bernard Rieux i spetsen, tar upp kampen mot pestens härjningar. Hans skildring av det sega motståndet mot lidande och död är en ständigt aktuell berättelse om människans förhållande till det onda; om underkastelse och feghet, om ansvar och mod, och om solidariteten som en revolt mot tillvarons meningslöshet.


Omdömde: Årets första bok skriven av en Nobelpristagare. Ska hinna med två till innan sista februari och sedan ytterligare två innan året är slut. Den här boken var lite som jag hade förväntat mig. Den var intressant, men den var en aning för lång för att jag inte skulle bli uttråkad. Det var mest de sista ungefär 50 sidorna som var bäst då det hände lite mer och karaktärerna utvecklades enligt mig ytterligare på dessa sidor. Tyvärr räckte det inte längre än till en 2:a i betyg så nu hoppas jag att de andra Nobelpristagarna kommer skriva mer i min stil. Annars kan det bli en tuff utmaning det här!


Ju fortare jag går, desto mindre är jag

Originaltitel: Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg

Författare: Kjersti Annesdatter Skomsvold

Land: Norge

Sidor: 140

År: 2009


Baksidestext: Mathea umgås inte med andra människor. Det har hon aldrig gjort. Bara med Epsilon. Vad hon längtade efter att han skulle gå i pension! Nu finns det inte mycket kvar att längta efter förutom sylt. Mathea får inte upp locket på syltburken, och Epsilon är inte till någon hjälp. Hon går till butiken, köper en ny burk och tänker att hon ska be pojken i kassan att lätta på locket, hela vägen fram till kassan tänker hon det, men sen vågar hon inte. När hon ställer sin oöppnade burk bland de andra i skafferiet känner hon att det är dags för en förändring, dags för henne att våga. Hon måste göra ett avtryck i världen innan hon lämnar den för gott!


Omdöme: Jag gillar inte att bli besviken när jag läser en bok. Speciellt när jag inte haft några som helst förväntningar från början. Detta var en bokcirkelsbok för januari då temat var nordisk litteratur och jag hade inte hört talas om boken tidigare.

Visst, jag tycker synd om Mathea för att hon ska behöva känna sig så ensam, men jag har svårt för att fastna för både henne och den här boken. Det känns som om meningen är att jag ska tycka synd om henne, och det gör jag vissa stunder, men samtidigt har hon alltid velat vara lite för sig själv och har varit ganska nöjd med tillvaron. Det är nu den sista tiden som hon börjat längta efter mer sällskap, men samtidgt verkar hon inte speciellt öppen för det då hon nästan springer ifrån alla som verkar vilja prata med henne.

SPOILER!!!

Jag kan tänka mig att hon extra mycket längtar efter ett lite mer socialt liv nu när hon inte har Epsilon längre, men jag tror att hon hade nöjt sig med en ny person i sitt liv. Det behöver inte vara många olika. En sak jag inte kunde förstå var vad som egentligen hände med Epsilon. Dog han? Eller lämnade han Mathea efter alla dessa år för att flytta ihop med granntanten? Det kändes lite oklart där i slutet.

 

Trots att jag nu låtit negativ till boken så har den vissa stunder en humor mitt i allt det sorgsna som gör den väldigt intressant och lyfter boken. Jag vet att många tycker väldigt mycket om boken så den kan säkert vara värd att läsa, men jag blev som sagt en aning besviken.

 


Underbara lediga helg!

I fredags presenterade jag c-uppsatsen och på torsdag ska den skickas in till urkund för att se så att vi inte fuskat. Efter det är jag klar! Efter presentationen fick vi till största del bra respons, vilket var otroligt skönt! Var bara lite småsaker vi skulle ändra på. Därför kunde jag faktiskt ta helg helt och hållet. Jag behövde knappt tänka på skolan! Som jag njöt!

Hela fredag eftermiddag när jag kom hem bara sov jag, läste bok och tittade på film. Helt fantastiskt! Lördag morgon började med sovmorgon och sen gick jag runt i pyjamas fram till sent på kvällen. Bara läste böcker och tittade på film även då. Sedan blev det en skön promenad med Ninja och senare på kvällen kom Matilda och Emma hit. Vi beställde pizza, Matilda hade gjort ett otroligt roligt musik-quiz till mig och Emma som vi gjorde, vi snackade skit och skrattade för fullt och sen vet jag inte hur många timmar vi satt i hemmabiorummet och spelade Rock band! Jag har blivit grym på trummor (nästan)! Klarade faktiskt av hard-nivån till och med! Även gitarr kan jag på hard, men jag har spelat guitarr hero en hel del tidigare så det är ju fusk. Sjukt kul är det i alla fall. Framåt 3-tiden på natten var det dags att sova!
Café String i närheten av Nytorget på Söder

Istället för att äta frukost hemma hos mig morgonen därpå åkte vi in till Café String på Söder för att äta frukostbuffé. Så otroligt underbart det är att äta frukost någon annanstans än hemma, även om det serveras exakt samma saker! Kan varmt rekommendera stället, men precis som vi läst på nätet innan så gäller det att hänga på dörren när de öppnar. Fem minuter efter de öppnat var det fullsatt och ändå skapades en 10-20 meters kö till buffén av folk som inte hade platser. Anledningen är nog det billiga priset (70 kr) och fast vi fick vänta i nästan 30 minuter för att få mat andra varvet så var det otroligt bra stämning på caféet. Kommer absolut att gå dit fler gånger! Otroligt härlig start på söndagen!

Dags för 3D bio. Dessa coola tjejer gjorde mig sällskap!

Klockan 12 var det dags för bio: Lejonkungen i 3D! Det spelar ingen roll hur många gånger jag sett den så blir jag lika förälskad varje gång! Jag och Emma satt på varsin sida om Matilda och hon fick ha två lipsillar runt sig haha! Jag är inte så förtjust i 3D i vanliga fall, men den här var riktigt bra i det formatet faktiskt! Det både jag och Matilda tänkte på efter filmen är hur otroligt bra gjord filmen är från början då 3D effekterna egentligen inte hade behövts eftersom filmen har ett otroligt djup ändå. Precis som jag sa i en av dagens luckor i december så är Lejonkungen min absoluta favorit av Disney-filmerna och det förstärktes ännu mer när jag återigen fick uppleva den på bio!

Det har varit en helt fantastisk helg med mina underbara vänner! Det gör inte ens något att jag fick vara ute och skotta snö i någon timme när jag väl kom hem. Då hade jag Ninja som gjorde mig sällskap och gjorde allt mycket roligare genom att busa runt i snön emellanåt! Om helgerna kommer se ut så här nu när skolan är slut så längtar jag till nästa, fast jag stortrivs på jobbet under veckorna!

Tematrio - Tre svenska klassiker

Tydligen var det August Strindbergs födelsedag i söndags. Samtidigt är det i år 100 år sedan han dog. Han kommer hyllas för fullt detta året, genom att hans verk kommer läsas extra mycket och bland annat Stadsteatern kommer att sätta upp flera av hans verk under året.

I Lyrans blogg brukar det varje måndag presenteras veckans Tematrio. Denna vecka ska man berätta om tre svenska klassiker som man tycker om, då hon inte bara ville begränsa det till August. Har inte svarat på någon av dessa tidigare, men denna veckan kände jag för att vara med med mina tre favoriter!

1. Per Anders Fogelström - Mina drömmars stad-serien: Jag vet inte om dessa kan räknas som klassiker men för mig gör de det. Älskade dem från första boken och det är intressant att få följa Henning och hans familj genom generationer. Älskar också hur Stockholm och Södermalm framställs. Är kanske därför jag alltid velat flytta till Stockholm, och nu faktiskt hamnat här!

2. Hjalmar Söderberg - Doktor Glas: Jag fastnade för denna dagboksroman första gång jag läste den och har läst den flera gånger efter det också. Det är både hur han skriver och hur karaktärerna presenteras som jag tycker om med denna boken.

3. Pär Lagerkvist - Barabbas: Åh vilken fantastisk bok det här är! Läste den, precis som de andra två, första gången på gymnasiet och blev förälskad direkt. Boken handlar om Barabbas som skonades när Jesus istället korsfästes istället för honom och vad som hände med honom efter att han blivit fri och vad han tänkte. Måste få tag på boken så att jag kan läsa den igen. Har faktiskt inte läst något annat av Pär Lagerkvist så det skulle jag också gärna vilja göra.

Det är tre otroligt bra klassiker det här och det finns många fler!

I de lugnaste vatten

I mitt paket från julklappsbytet hos en bok om dagen låg bland annat denna bok som var Susannes val. Jag hade sagt att jag har svårt för deckare, men då hon gillade boken mycket ville hon ändå att jag skulle läsa den. Och tur var väl det!
Originaltitel: I de lugnaste vatten
Författare: Viveca Sten
Land: Sverige
Sidor: 313
År: 2008

Baksidestext: Det är en het julimorgon på Sandhamn i Stockholms skärgård. En manskropp inlindad i ett fisknät flyter i land på öns västra strand. En dryg vecka senare hittas en kvinna brutalt mördad inte långt därifrån och Thomas Andreasson från Nackapolisen får ta sig an fallet. Ledtrådarna är få. Vad har de döda för anknytning till Sandhamn? Vilka hemligheter döljer sig i det lilla samhället? Plågad av förlusten av sin nyfödda dotter och ett havererat äktenskap kastar sig Thomas in i utredningen. Till sin hjälp får han oväntat barndomskamraten Nora Linda, som är fritidsboende på ön. En mördare går lös i sommaridyllen och pressen på polisen ökar alltmer. De måste snabbt finna den skyldige innan ytterligare liv går till spillo…

Omdöme: Jag har om och om igen sagt att jag har svårt för deckare och inte gärna läser dem. Jag förstår inte varför eftersom jag flera gånger faktiskt tycker att de är bra när jag väl läser dem. Den här var en av de bästa! Jag fastnade i boken på en gång och hade svårt att lägga den ifrån mig. Jag tycker om sättet som Viveca Sten har skapat sina karaktärer och miljöerna i skärgården. Det var mycket det som jag fastnade för mest!

Jag blev däremot lite irriterad över hur relationen mellan Nora och hennes man byggts upp. Det förstärker bilden av att kvinnan alltid ska rätta sig efter mannen, vilket är otroligt sorgligt i dagens samhälle. Jag hoppas att detta ändrar sig i nästa bok i serien!

Den fjärde boken i serien har precis kommit ut så nu känner jag att jag måste läsa de tre övriga böckerna. Boken slutade innan den kändes klar, vilket gjorde mig lite irriterad. Nu känner jag att jag måste läsa nästa bok. Men det gör jag så gärna! Tack Susanne att du gick emot det jag skrivit och gav mig en bok jag tyckte så mycket om!


Hungerspelen

På tal om Hungerspelen, den kommer faktiskt på bio den 23:e mars. Åh, vad jag längtar! Se till att ha läst boken innan dess! Jag måste hinna läse de övriga två utifall de skulle avslöja något från dem i filmen.


Hungerspelen

Originaltitel: The Hungergames
Författare: Suzanne Collins
Land: USA
Sidor: 304
År: 2008

Baksidestext: Det är årets största tevehändelse. Allt direktsänds. 24 utvalda ungdomar stylas, intervjuas, tränas och får möjlighet att locka till sig sponsorer innan de släpps ut på arenan. Spelens utgång: Den som överlever får åka hem...

En gastkramande framtidsroman om liv och död. Det är upprörande, spännande, romantiskt och omöjligt att sluta läsa.

Omdöme: Jag säger precis som Stephen King sagt om denna bok: "Jag kunde inte sluta läsa...beroendeframkallande." Den här boken hade nästan allt som jag vill ha i en bok. Egentligen vill jag bara slänga mig över de två andra böckerna i serien på en gång, men jag har ett par böcker till bokcirklarna att trycka in där emellan.

Katniss som är bokens huvudkaraktär är en otroligt stark och modig tjej som är en intressant karaktär och den situation hon kastas in i är så fruktansvärt hemsk att jag blir ännu mer imponerad av henne hur hon klarar av det. Egentligen vill jag bara bli upprörd över att unga människor ska ha ihjäl varandra bara för att göra bra tv, men det känns så overkligt så det blir ändå svårt att se det på det sättet. Det blir på något sjukt sätt spännande och jag sitter och hoppas på att vissa av deltagarna i spelet ska dö. Helt otroligt!

Det här var en riktigt bra bok att inleda året med och jag kan starkt rekommendera den!


Döden i dina ögon

Har helt missat att skriva om en av bokcirkelsböckerna från december. Kan kanske bero på att jag var väldigt besviken på den! Jag läste Döden i dina ögon av Rachel Ward.

Boken handlar om Jem som enda sedan hon var liten haft en förmåga att veta vilket år och vilket datum alla ska dö. När hon ser in i deras ögon ser hon nämligen deras siffror. Från början förstod hon inte vad de betydde, men då hon hittade sin mamma död och det var samma siffror då som i hennes ögon förstod Jem. Hon försöker därför hålla sig för sig själv och är rädd för att någon ska komma nära som kommer slitas ifrån henne. Ändå blir hon kompis med Spider, vars ögon visar att han bara har ett par veckor kvar att leva. Efter en olycka i centrala London tvingas Jem och Spider fly då Jem fick dem att springa från olycksplatsen precis innan olyckan inträffade eftersom hon såg att alla turisterna hade samma siffror i sina ögon.
Jag tyckte att boken lät väldigt intressant när jag läste baksidetexten, men vad besviken jag blev! Trots en spännande historia var den inte bra berättad och det kändes egentligen inte som om det hände så mycket. Slutet gick otroligt fort i jämförelse med resten av boken och kändes inte speciellt genomtänkt.

Läst 2012

Här kommer jag utt uppdater vilka böcker som jag har läst under 2012!
Januari:
080112 Suzanne Collins: Hungerspelen
150112 Viveca Sten: I de lugnaste vatten
170112 Kjersti Annesdatter Skomsvold: Ju fortare jag går, desto mindre är jag
220112 Albert Camus: Pesten
Februari:
090212 Mario Vargas Llosa: Den stygga flickans rackartyg
170212 Lionel Shriver: Vi måste prata om Kevin
240212 Jonas Hassen Khemiri: Invasion! Pjäser Noveller Texter
290212 Orhan Pamuk: Mitt namn är röd
Mars:
030312 Emily Brontë: Svindlande höjder
030312 Tomas Tranströmer: Dikter och prosa 1954-2004
160312 Stephanie Meyer: Twilight (Ljudbok)
200312 Suzanne Collins: Fatta eld
220312 Muriel Barbery: Igelkottens elegans
240312 Nadeem Aslam: Kartor för vilsna älskande
310312 Sara Ohlsson: Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag
April:
090412 Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren: Cirkeln
160412 Suzanne Collins: Revolt
210412 Hans Koppel: Kommer aldrig mer igen
220412 Eden Maguire: Beautiful Dead - Jonas bok
230412 Amanda Svensson: Hey Dolly
Maj:
050512 Ally Condie: Matchad
120512 Linn Markstedt: Under min hud
140512 Jenny Jägerfeld: Hål i huvudet
310512 Lo Bäcklinder & Marit Arnbom: Långt ifrån barnperspektivet
Juni:
030612 Deborah Harkness: Alla själars natt
030612 Eden Maguire: Beautiful Dead - Arizonas bok
180612 Eden Maguire: Beautiful Dead - Summers bok
250612 Sir Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes - A study in scarlet
300612 Robert Louis Stevenson: Skattkammarön
Juli:
150712 Jean Webster: Pappa Långben
170712 Eden Maguire: Beautiful Dead - Phoenix bok
250712 Melina Marchetta: Jellicoe Road
260712 Hernán Rivera Letelier: Filmberätterskan
300712 Helene Hanff: Brev till en bokhandel
Augusti:
020812 Markus Zusak: Knockout
040812 Johan Therorin: Sankta Psyko
080812 Lars Kepler: Hypnotisören
120812 Jack Kerouac: På väg
200812 Liv Strömquist: Ja till Liv! - Liv Stömquists ABC
210812 Magne Hovden: Sameland
220812 August Strindberg: Röda rummet
260812 Anne Holt: Det som tillhör mig
280812 Kristina Ohlsson: Askungar
September:
170912 Mari Ljungstedt: Den du inte ser
250912 Camilla Läckberg: Isprinsessan
260912 Carin Gerhardsen: Pepparkakshuset
Oktober:
021012 Catharina Ingelman-Sundberg: Kaffe med rån
161012 John Einar Åberg: Änglar, finns dom?
201012 E L James: Fifty Shades of Grey
251012 Mons Kallentoft: Midvinterblod
291012 Arto Paasillinna: Harens år
301012 E L James: Fifty Shades Darker
November:
081112 Oscar Wilde: Spöket på Canterville
081112 E L James: Fifty Shades Freed
December:
261212 Yann Martel: Berättelsen om Pi 

Jag, jag, jag

Hej mina vänner!
Nu har det gått två veckor sedan sista inlägget och jag har verkligen längtat efter att skriva här men det har inte funnits någon tid. 2:a januari började jag mitt nya jobb, samtidigt som jag har försökt avsluta skolan och lämnade i fredags in C-uppsatsen. Nu ska den bara läggas fram på fredag så kan jag koncentrera mig på jobbet helt och hållet sen och ha lite fritid på kvällar och helger. I helgen har jag inte orkat göra något mer än sova och ligga i soffan och läsa böcker och titta på film. Emma och Matilda var här lördag till söndag och spelade spel. spelade Rock band och tittade på film. Riktigt härlig helg! Från och med nu, i alla fall efter fredag, kommer jag ha tid att uppdatera bloggen för fullt igen!
2012 ska bli MITT år!

I ett tidigare inlägg skrev jag att jag skulle skriva ner mina nyårslöften, förutom bokutmaningarna som jag redan berättat om. Jag känner nu att jag inte riktigt känner att jag vill skriva allt då det känns personligt, men en sak kan jag säga och det är att temat kommer att vara: JAG. Detta år kommer fokus vara helt på mig själv och jag ska bara umgås med dem jag vill umgås med och jag ska bara göra saker jag mår bra av. Ska ta hand om mig själv i år! Det är slut på att jag alltid ska vara alla andra till lags och själv stressa och må dåligt! Ni kommer absolut få veta hur jag lyckas uppfylla detta under årets gång!

Mitt 2011

Gott nytt år alla vänner! Hoppas ni hade en riktigt härlig nyårsafton och att ni fått ta det riktigt lugnt och skönt idag. Har sammanställt mitt 2011 i lite bilder!

JANUARIVar en lugn månad då vi bara var hemma och pysslade i huset som vi köpt 1,5 månad tidigare. Jag hann till Göteborg på maskerad en runda i alla fall och firade min fina vän Helena som fyllde 25.

FEBRUARIVi hade så här mycket snö en morgon så tunnelbanan och bussarna var inställda,vi fick inte ut vår egen bil och taxin körde inte till oss så vi fick vara hemma från jobbet.


Joakim slipade och målade trappan här hemma. Blev så fint!

MARS


Vi var med Anders & Julia uppe vid Översjön. Underbart!


Underbart med sol i solgropen!


Några dagar senare hemma i Sthlm plockas utemöblerna fram på Medis


Första grillningen

APRIL


15 april och det är fortfarande tjock is i poolen


Jag och familjen gick och tittade på Sannas konsert när hon firade 20 år som artist!


Ninja tog sitt första dopp och somnade sedan i solen inne i min tubhalsduk för att värma sig


Vi njuter av all sol som är och grillar ute så ofta vi bara kan. 10 grader i poolen och Joakim tar på kvällen sitt första dopp. Jag väntar tills det är ytterligare 10 grader!

MAJEn månad med fix i trädgården. Bland annat skulle pooldäcket tvättas och oljas in.


Jag var med Emma och Matilda i Kungsan och tittade på Rix FM-festivalen

JUNIJulia firade sin examen och jag var där på fest!


Jag var med Julia och tittade på Hund SM i agility och lydning. Ninja fick passa på att leka med lite kompisar.


Vi firade midsommar utanför Västerås

JULIAnders och Julia hälsade på oss en helg och Julia fick sin examenspresent av oss. Vi hade hyrt två vattenskotrar och körde ut till Grinda. Tyvärr var det väldigt blåsigt och kallt den dagen, men roligt hade vi!


Världens finaste Sara kom och hälsade på mig och vi tog lilla bilen till Nynäshamn och frossade i räkor nere vid hamnen. Sommarkvällarna när de är som bäst!


En av årets bästa händelser var absolut när jag fyllde 25 och anordnade ett stort pool- och grillparty för mina vänner. Det bara måste jag göra om! Så kul jag hade!


En kväll efter jobbet tog jag och Emma båten ut till Vaxholm och köpte choklad i den fina chokladbutik och åt god mat och hade det trevligt! Underbar kväll!


Vi var nere i Halmstad en runda och självklart upptäcker vi att Ninja fått badeksem i år igen. Blev en tur till veterinären och bli klippt så fint. Hon hälsar att hon inte vill gå tillbaka till den frisören igen!


För sjätte året i rad tog jag med kusinen, lillebror och Jocke till Liseberg. Är vår lilla tradition varje sommar!

AUGUSTI


Joakim flyttade till Moskva för att jobba och jag hade hela sommaren jobbat och pluggat upp kurser så när jag hade mina två enda veckor semester tog jag Ninja i bilen och åkte ner till sommarstugan i Halmstad. Alla andra hade redan börjat jobba så jag och Ninja var där själva i 4 dagar och gick promenader, solade, läste böcker, drack vin och åt fantastisk god mat och tittade på film. Helt fantastiskt att ha dagar helt för sig själv!

SEPTEMBER

Oj, vad mycket jag hann med i september upptäcker jag nu! Det var en fantastisk månad!Sprang i år återigen Tjejmilen, i år med Jenny och Emma.

Här är en bild på alla ostkakorna som delades ut efter loppet.

På kvällen efter tjejmilen skulle vi fira Jennys examen. Vi gick till Garlic & Shots och njöt av all vitlök och gjorde sedan ett besök på Boulebar. Otroligt rolig kväll med vännerna!


September var månaden jag gick med i Itrim och levde på denna mat i 2 veckor. Men det har gett resultat!
Uppföljningen med hälsocoachen 10 veckor senare visade på -9 kg (varav 7kg fett) och -10 cm i midjan. Nu är det -3 kg till nästa uppföljning i februari.


Jag var i Moskva för första gången och hälsade på Joakim. Blev bara två gånger på hela hösten men blir förhoppningsvis lite mer i vår.


The Ark hade sin avslutningskonsert på Gröna Lund och jag var där med Emma, Matilda och Maria och sa hej då till dem!


Dagen efter var jag och Emma i Kista Galleria på Blog Awards och tittade på Jedward. Nästan lika mycket folk där, men betydligt mer skrik från småtjejerna. Helt galet!OKTOBERPappa har alltid sagt att när han fyller 50 vill han fira det i Dalarna och gå och titta på hockey. Självklart fick han sin vilja igenom och vi var på match. Leksand lyckades faktiskt vinna! De kanske inte är bästa laget men de måste absolut ha Sveriges bästa hejaklack!


Vi hyrde en stuga på Sollerön där vi bodde i 4 dagar. På födelsedagen fick pappa bland annat en ny hockeytröja av oss som han önskat sig. Den åkte på direkt när han klev upp :)


Enda sedan jag lärde känna Emma så om jag frågar henne om hon ska följa med på något, oavsett vad det är eller hur knäppt det är, så säger hon alltid ja och ställer upp om det inte är något väldigt viktigt som hon redan har planerat. Det är en av alla anledningar till att hon är en av världens bästa vänner som jag inte klarar mig utan! En helg i oktober fick jag för mig att köra enda till Rättvik bara för att gå på marknad och Emma klev upp i ottan en lördagsmorgon och åkte med mig alla timmarna i bilen och var med! Underbar höstdag!

NOVEMBEREn av mina äldsta vänner födde i oktober sin första son, Axel, så jag var bara tvungen att ta en resa ner till Småland och träffa det lilla miraklet. Han är världens snällaste pojke och jag kommer för alltid skämma bort honom!


Jag, Joakim och våra mammor åkte på kryssning i Karibien och hann med att besöka Haiti, Jamaica, Cayman-öarna och Mexico. Underbara dagar!

DECEMBERI december var jag medi Julswappen. Det var så otroligt roligt och förgyllde hela månaden!


Jag var med Emma och fixade julklapp till hennes lillasyster vilket innebar att vi fick träffa Johan Glans. Så nöjd med bilden :)


Jag och Emma bakade massa kakor en helg efter att vi hade gjort ett besök på Skansens julmarknad


Längre fram i veckan kom Matilda förbi och hjälpte mig göra ännu fler pepparkakor och godis


Julen kom tidigt hem till oss i år! Älskar december!


Joakim är hemma från Moskva i nästan en månad nu över julen. Så härligt! En kväll fixade vi en massa julmat och bara satt och pratade. Skönt att slippa knastret från Skype när vi pratar!


Det var många julfiranden i år vilket jag tycker är underbart. Den 16:e var vi i Västerås hos Kjell & Lena och firade med deras familj och vänner, den 22:a var vi i Köping hos Joakims morbror med familj, 23-25 var vi i Arboga hos Joakims mormor och morfar med hans moster och hann även med hans andra morbror med familj på julaftonskvällen. 25-27 var vi sedan i Skeppshult och firade med min familj och släkt. Har ätit så mycket gott och det har varit så skoj att träffa alla igen och bara koppla av. Sen fick jag så otroligt mycket fina julklappar i år som jag blev så glad över!


Året avslutades med nyårsfirande hemma hos oss med trevligt sällskap av fina vänner, fantastiskt god mat, massa spel och vin och skratt!

Tack för det här året och nu hoppas jag att 2012 kommer bli ett minst lika fantastiskt år!

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!