Den du inte ser

 

Originaltitel: Den du inte ser

Författare: Mari Ljungstedt

Land: Sverige

Sidor: - (ljudbok)

År: 2003

 

 

Baksidestext:

Det är blomstrande försommar i Visby. Gotland inväntar turistsäsongen. Efter att ha bråkat med sin pojkvän på den årliga sommarfesten går Helena Hillerström ut med sin hund. Någonstans på den dimmiga stranden möter hon sin mördare.

 

När småbarnsmamman Frida Lindh rapporteras saknad och sedan hittas död inser Anders Knutas vid Gotlandspolisen att han har med samma mördare att göra. Någon som kommer att döda igen.

 

Hela Sverige följer händelseutvecklingen. Medias framfart skapar en panik som är på väg att lamslå både öns bofasta och de kommande turisterna. Knutas söker febrilt ledtrådar när han får det besked han mest önskat slippa – ännu ett offer har hittats…

 

Omdöme:

Vid sidan om Camilla Läckberg är väl Mari Ljungstedt den deckarförfattare som jag hört mest om och hade därför ganska höga förväntningar på denna bok. Tyvärr var den inte så bra som jag hade hoppats på. Det är inte mer än 1 ½ vecka sedan jag lyssnade klart på den, men jag har redan glömt bort det mesta. Det jag minns är att jag tyckte den kändes väldigt spännande i början och att själva fallet var intressant, men personerna runt omkring handlingen irriterade mig oerhört mycket vilket gjorde att jag störde mig på stora delar av boken. Eftersom det var personerna jag inte tyckte om är det inte så stor chans att jag kommer att läsa de andra böckerna i serien.


Askungar

Originaltitel: Askungar

Författare: Kristina Ohlsson

Land: Sverige

Sidor: - (ljudbok)

År: 2009

 

 

Baksidestext:

En liten flicka försvinner från ett x2000-tåg som just rullat in på Centralen i Stockholm.

 

I en annan del av Sverige lever en ung kvinna gömd, rädd för att en dag återfinnas av den man som hon först trodde var en prins och befriare. Hon vet bättre än någon annan varför flickan är försvunnen, och än en gång förbereder hon sig för flykt.

 

Fredrika Bergman har svårt att bli accepterad i gruppen där den legendariska kommissarien Alex Recht styr, med ivrige kriminalinspektören Peder Rydh vid sin sida. Som enda akademiker bland poliser kämpar hon i motvind för att leda bort utredningen från det man först slagit in på.

 

Samtidigt växer fallet och kantas av utstuderad ondska. Utredningsgruppen måste snabbt komma upp i gärningsmannens tempo innan liv går förlorade. Hur mycket tid har de egentligen på sig innan han gör nästa drag?

 

Omdöme:

Det här är faktiskt en av de bästa deckarna jag läst på senare tid. Precis som jag skrev när jag hade läst Anne Holts Det som tillhör mig, så var dessa två böcker väldigt lika med tanke på att de handlar om kidnappade barn. Det som gjorde denna bok bättre än den andra är dels språket som är väldigt meddragande och även spänningsnivån som är högre i denna bok. Det är inte heller bara spännande utan vissa stunder lite otäckt och skrämmande.

 

Samtidigt tycker jag också att alla huvudkaraktärerna är intressanta personer att följa vid sidan om själva fallet, vilket gör att jag gärna läser resten av böckerna i denna deckarserie. Kan absolut rekommendera denna bok!

 


Röda rummet

Originaltitel: Röda Rummet

Författare: August Strindberg

Land: Sverige

Sidor: 320

År: 1879

 

 

Baksidestext:

August Strindberg var 30 år gammal, då han skrev Röda Rummet, den första moderna svenska romanen. Spirituellt, målande, med ett rikt nyanserat språk – något alldeles nytt i svensk prosa – svingar författaren satirens gissel över tidens samhälle. Pressen, teatern, kyrkan, välgörenheten, riksdagen, ämbetsverken, affärsvärlden, försäkringsväsendet är några av de företeelser som drabbas av hans vassa penna. Enastående i vår litteratur är inledningskapitlets skildring av utsikten från Mosebacke, där Strindbergs skarpa iakttagelseförmåga ingår en lysande förening med hans geniala stilkonst.

 

Omdöme:

Nej nej nej, jag kan på riktigt inte förstå hur denna bok blivit så hyllad och räknas till en av våra största romaner genom tiderna. Inledningskapitlet som ska vara så känt och fint hade jag verkligen sett fram emot men redan här tröttnade jag på denna bok. Jag tyckte inte om boken alls. Språket var alltför jobbigt att läsa och handlingen var riktigt tråkig. Bara för att det är en klassiker behöver den inte vara tråkig, det är min mening. Flera av mina favoritböcker räknas som klassiker så det är inte det att jag inte är vad vid att läsa denna typ av böcker. Tyvärr fanns det ingenting i denna bok som jag tyckte om och jag skummade bara snabbt igenom den efter halva boken. 


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!