Isprinsessan

Originaltitel: Isprinsessan

Författare: Camilla Läckberg

Land: Sverige

Sidor: -

År: 2003

 

 

Baksidestext:

Huset var ödsligt och tomt. Kylan trängde in i alla vrår. En tunn hinna av is hade bildats i badkaret. Hon hade börjat anta en lätt blåaktig ton. Han tyckte att hon såg ut som en prinsessa där hon låg. En isprinsessa. Golvet han satt på var iskallt, men kylan bekymrade honom inte. Han sträckte ut handen och rörde vid henne. Blodet på hennes handleder hade för längesedan stelnat. Kärleken till henne hade aldrig varit starkare. Han smekte hennes arm, som om han smekte den själ som nu flytt kroppen. Han vände sig inte om när han gick. Det var inte adjö, utan på återseende.

 

I debutromanen Isprinsessan förlägger Camilla Läckberg handlingen vintertid till sin hemort Fjällbacka och låter morden växa fram ur småstadsandans främre sidor. Hon tecknar ett porträtt av ett slutet samhälle där alla, på gott och ont, vet allt om varandra och där det yttre skenet har stor betydelse. Något som under fel omständigheter kan bli ödesdigert…

 

 

Omdöme:

Jag har länge känt att jag borde läsa någonting av Camilla Läckberg eftersom hon ändå är en av våra största deckarförfattare just nu. Tyvärr blir det då så att man har lite för höga förväntningar. Boken började väldigt spännande tycker jag, men jag fastnade inte speciellt mycket för någon av karaktärerna och jag kan egentligen inte säga varför det blev så. Ändå kan jag nog tänka mig att ge ännu en bok i serien en chans.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern från weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!