Sherlock Holmes - A Study in Scarlet

 

Originaltitel: Sherlock Holmes – A study in scarlet

Författare: Sir Arthur Conan Doyle

Land: England

Sidor: 120

År: 1887

 

 

Handling:

 

Det här är första boken om Sherlock Holmes och doktor Watson där de för första gången träffar varandra och har en mordgåta att lösa. I ett hus i London hittas en amerikan mördad och då Scotland Yard inte vet hur de ska lösa fallet kontaktas Sherlock Holmes. I historien får vi också följa med till Utah och mormonerna där.

 

Omdöme:

 

Sherlock Holmes och Watson är två intressanta karaktärer och jag har länge velat läsa dessa böcker. Tyvärr blev jag lite besviken på just denna första bok. Till viss del kan det bero på att jag läste boken på engelska och att det var ganska svårt att förstå allt. Det var en hel del gamla ord som inte ens fanns förklaring till när jag försökte slå upp dem. Det gjorde att läsningen tog lite tid.

 

En annan sak som jag tyckte var irriterande i boken var mellandelen i Utah då jag först inte förstod alls vart det kom in i bilden och att det var oerhört segt. I slutet förstod jag dock kopplingen och kunde känna att det var bra att det ändå var med.

 

Det som jag tycker var bra med boken är just de båda karaktärerna. Watson som är lite skeptisk till en början men sedan fascineras mer och mer över Sherlocks sätt att arbeta, precis som jag själv fascineras över hans satt att analysera och arbeta.

 

Även om denna bok var lite av en besvikelse är jag sugen på att läsa fler böcker om Sherlock, till exempel Baskervilles hund som jag hört mycket gott om!

 


Årets önskelista

 
 
Jaha, då har ytterligare ett år gått och min födelsedag närmar sig. 26 år... Ingen vidare ålder alltså! Nu blir det vuxenbiljetter på tåg, buss, flyg, teater osv. Det kommer bli dyrt!

Som vanligt gör jag en liten önskelista. I år var det ganska svårt faktiskt men lite har jag lyckats komma på. En del är hämtat från tidigare år som fortfarande står kvar på listan.

En större klocka i stil med denna. Har en liten fin George Jensen-klocka som jag använder ständigt, men jag skulle gärna vilja ha en större också.


Mörkblå skor från Fred Perry, strl 39


Musikalbiljetter till Jesus Christ Superstar med Ola Salo 


En god parfym. Har ingen koll alls på vilket märke jag vill ha. Bara en som doftar ljuvligt!


Ansiktsbehandling eller massage


En vit inredningsstege


Träningskläder, strl M


Elpianot får stå kvar. Det kanske finns något billig på Blocket just nu :)Presentkort på hotell och tåg så att jag kan boka in en ny helg med mig själv då den förra var underbar!


Kläder t.ex. Mango, H&M, Vila, Vero Moda, Gina, Esprit etc.
Ticnet
Spa
iTunes, CDON, Adlibris och liknande
londonmusikaler.se


Hushållsassistenten får stå kvar!DVD-boxar (säljs väldigt billigt på CDON just nu):
Vänner (Hela serien)
One tree hill (säsong 4, 5 & 8)
Sex and the city (Hela serien)

DVD: Niceville

 
Böcker: Jag har otroligt många olästa böcker just nu så för första gången kommer det inte vara en hel rad böcker på denna lista. MEN, jag har ju faktiskt börjat samla på Astrid Lindgrens böcker så dem vill jag väldigt gärna ha med på min lista. VIKTIGT, det är dem som ingår i serien ovan som jag vill ha. Röd kant med guldtext och serien heter Astrid LIndgrens samlingsbibliotek. Följande böcker saknar jag i min samling:

Lillebror och Karlsson på taket
Karlsson på taket flyger igen
Karlsson på taket smyger igen
Mio min Mio
Madicken och Junibackens Pims
Mera om oss barn i Bullerbyn
Mästerdetektiven Blomkvist
Mästerdetektiven Blomkvist lever farligt
Kalle Blomkvist och Rasmus
Nils Karlsson-Pyssling
Britt-Marie lättar sitt hjärta
Pippi Långstrump går ombord
Pippi Långstrump i Söderhavet
Rasmus, Pontus och Toker
Nya hyss av Emil i Lönneberga
Än lever Emil i Lönneberga
Sunnanäng
Bara roligt i Bullerbyn
Ronja Rövardotter
 
 

Beautiful Dead - Summers bok
Originaltitel:
Beautiful dead, Book 3 - Summer

Författare: Eden Maguire

Land: England

Sidor: 261

År: 2010

 

 

Baksidestext:

Vad är det som händer på Ellerton High? Fyra dödsfall på mindre än ett år. Jonas, Arizona, Summer, Phoenix. Varför? Darina står än en gång inför frågor som kräver svar, men där sanningen glider undan och inget är som det verkar.

 

I omgivningens ögon borde Darina släppa taget om sin älskade Phoenix, gå vidare med sitt liv. De döda kan ju ändå inte komma tillbaka. Men Darina vet. De är redan här – och de behöver hennes hjälp om de inte för eviga tider ska fastna i de odödas gränsland.

 

Våren kommer med uppslitande minnen av Summers död. Snart har ett år gått sedan hon föll offer för ett vansinnesdåd i en shoppinggalleria. Fel plats och fel tidpunkt, en galning med skjutvapen – eller vad söker Darina egentligen efter? Bara en sak är säker: det är inte över än. Inte på långa vägar.

 

Omdöme:

 

För varje bok jag läser i denna serie märker jag att den verkligen riktar sig till unga då språket flera gånger känns väldigt slarvigt och likaså handlingen som inte riktigt följer en röd tråd alla gånger. Ändå vill jag veta hur det går för alla Beautiful Dead och kommer nu sätta mig ner med den fjärde och sista boken i serien. Något som är väldigt positivt är i alla fall att boken är otroligt snabbläst så det kommer inte dröja många timmar innan jag är klar med den sista boken också.

 


Beautiful Dead - Arizonas bokOriginaltitel: Beautiful dead, Book 2 - Arizona

Författare: Eden Maguire

Land: England

Sidor: 251

År: 2009

 

 

Baksidestext:

Det har snart gått ett år sedan Arizona drunknade i Hartmann Lake. Dränkte sig, enligt polisrapporten. Men skulle verkligen Arizona – snygg, självsäker och populär – ta sitt eget liv?

 

Samtidigt får ryktena i det lilla samhället Ellerton ny näring. Något oförklarligt pågår uppe i bergen. Vittnen beskriver syner av de som borde vara döda, borta för alltid. Varför är de här?

 

Darina är länken mellan de levande och döda, utvald att söka svaren på frågor som ingen vill ställa. Men hon motarbetas på alla fronter, inte minst av Arizona själv. Vad döljer Arizona bakom den perfekta ytan? Darina tvingas utsätta sig för allt större risker och mer än en gång är hennes eget liv i fara.

 

Omdöme:

 

Otroligt lättläst bok som jag blev klar med på bara ett par timmar. Precis som med den första boken i serien så vill jag inte lägga den ifrån mig förrän jag läst klart boken och fått veta vad det är som verkligen har hänt. Däremot tyckte jag att denna var lite mer platt än vad den första boken var och att det egentligen inte hände så jättemycket, men jag ser absolut fram emot att läsa de sista två böckerna i serien!

 


Alla själars nattOriginaltitel: A discovery of witches

Författare: Deborah Harkness

Land: USA

Sidor: 689

År: 2011

 

 

Baksidestext:

Ända sedan Diana Bishops föräldrar dog en våldsam död har hon förträngt sitt ursprung, även om hon hela tiden känt det magiska blodet strömma i ådrorna. Hon har istället valt att försöka leva som en vanlig människa och gjort karriär som vetenskapshistoriker. Då hon i samband med sin forskning finner ett förhäxat manuskript i Bodleian Library och drar till sig hela den övernaturliga världens väsen måste hon ta tag i sitt förflutna och erkänna för sig själv vad hon egentligen är – en häxa.

 

När hon sedan träffar vampyren Matthew Clairmont blir det ännu mer komplicerat. Deras kärlek är lika omöjlig som den är förbjuden, men attraktionen mellan dem är så stark att de bryter alla uråldriga tabun. På grund av deras relation hotar ett krig att bryta ut mellan jordens alla övernaturliga väsen och de är själva fångade i dess mitt.

 

Alla själars natt är en hisnande resa genom en värld som liknar vår egen men där uråldriga mysterier och besvärjelser döljs i varje skugga. Deborah Harkness gjuter nytt blod i den klassiska vampyrromanen och gör den till något alldeles eget.

 

Omdöme:

 

Den har boken har stått i min bokhylla ett par månader och jag har längtat efter att läsa den men samtidigt dragit mig ifrån det på grund av antalet sidor. Detta är en riktig tegelsten och när jag började läsa den trodde jag inte att jag skulle klara av att ta mig igenom boken. Den var nämligen otroligt seg i början och det kändes inte som om det hände någonting egentligen. Efter ca 100-150 sidor tog sig boken ordentligt och jag fastnade!

 

Det jag tyckte om med boken var att de hade tagit med häxor, vampyrer och demoner i samma bok och blandat dessa och tagit upp vilka konflikter det kan innebära att blanda dessa väsen. Det var inte heller bara de gamla vanliga historierna om dessa varelser utan det jag tyckte om var inslagen med historia och att Matthew levt i över 1500 år och hade varit med om så mycket. Jag har läst att flera har irriterat sig över att kärleksinslagen har överhand i boken, men det är inget jag ser som en nackdel utan tvärtom. Jag tyckte att boken var underbar och jag blev så lycklig av att läsa om deras relation.

 

Med bokens ca 700 sidor, och för att det inte stod något på bokens fram- eller baksida, trodde jag att detta var en enskild bok som när den var slut faktiskt var slut. När jag närmade mig sista kapitlet började jag undra om det stämde för slutet var väldigt konstigt. Hittade då att det ska bli en trilogi och andra boken i serien släpps i USA i juli. Kommer alltså få vänta länge innan jag får veta hur det slutar. Detta var något som störde mig ganska mycket. Men boken var riktigt bra och jag bara längtar efter att få läsa de andra två böckerna nu!


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!