The Haunting in Connecticut

I kväll har jag sett en otroligt obehaglig film! Filmen börjar med att man får se fotografier på döda människor, vilket jag tycker är fruktansvärt äckligt! (Min farfar har faktiskt ett par album hemma på gamla släktingar som fotograferats när de dött...) Sedan visades texten "based on a true story". Jag älskar verklighetsbaserade filmer och böcker, men inte när det gäller skräckgenren!
Filmen handlar om familjen Campbell som flyttar till ett gammalt hus i Connecticut för att vara nära sjukhuset där deras son behandlas för sin cancer. Tidigt upptäcker Matt, den cancersjuke sonen, att huset är hemsökt och skräcken börjar. Huset har tidigare varit en begravningsbyrå som haft mycket speciellt metoder för sig och sonen till den tidigare ägaren var ett medium och har nu kommit tillbaka för att öppna portar till den mörka sidan.
Under hela filmen sitter jag på helspänn och flera gånger håller jag på att flyga i taket och fick i många scener sitta och kisa för att vara beredd på att blunda. Den var otroligt bra i början tycker jag, men mot slutet blev den lite för mycket. Jag har otroligt svårt att tro på att detta är en verklighetsbaserad historia, men det kanske bara är ett knep för att den ska bli ännu obehagligare. Filmer får betyget:

En dag

Vad tänker ni på när ni hör "En dag"?
Jag skulle först och främst tänka på denna låt som vann melodifestivalen 1989. "En dag när vindarna bär. En dag står du och jag här. En dag när drömmen når fram, när vägarna möts förstår vi varann".
Det skulle också kunna vara den här låten från en av mina favoritfilmer. "En dag är prinsen här, en dag vi möts igen".
Men efter denna vecka kommer dessa två ord få mig att tänka även på en tredje sak. En dag av David Nicholls. Första gången jag hörde om denna bok var säkert ett år sedan och sedan dess har jag längtat efter att få läsa den! För att inte avslöja för mycket kan jag skriva det som står på baksidan:
15 juli 1988. Emma och Dexter tillbringar en natt tillsammans efter examen på universitetet.
Dagen efter måste de gå skilda vägar.
Men var kommer de att vara den 15 juli året därpå? Och alla år som följer?

Vi får följa Emma och Dexter i deras mycket olika liv om alla händelser som inträffar under en period av 20 år. I början tyckte jag att boken var seg och svår att komma in i eftersom den hoppade mycket i handlingen. Att bara få veta om en enda dag på ett helt år var för lite. Men efter ett tag kom jag in i det och då blev den otroligt bra.
Jag kan starkt rekommendera er till att läsa denna bok! Och gör det snart innan filmen kommer. Fick nämligen veta bara för någon dag sedan att det kommer vara Anne Hathaway som ska spela Emma och Josh Sturgess ska spela Dexter. Såg trailern igår och den känns lovande så det ska bli spännande att se den snart!
Boken var som sagt underbar och betyget jag ger den är:

Välkomna!

Välkomna till min nya blogg alla läsare! Det är dags för en presentation!
Mitt namn är Maria, jag är 25 år och bor i en villa söder om Stockholm med min fästman, som det så tjusigt heter, samt vår älskade Golden-tjej Ninja som nu har hunnit bli 3,5 år redan! Från början kommer jag från en liten, liten ort i sydvästra Småland som jag flyttade ifrån så fort jag tog studenten. Då bar det av till Linköping för att läsa till lärare. Fyra år senare fick jag nog, hoppade av programmet och flyttade till huvudstaden för att istället bli ekonom. Och det är här jag befinner mig just nu, med en termin kvar till min kandidatexamen i företagsekonomi.
Många förstår nog inte att jag ändrade inriktning när jag nästan var klar, men ens intressen kan förändras och då ska man inte kämpa för att hålla kvar vid dem bara för sakens skull. Jag ångrar inte mina år i Linköping för det var dem som ledde mig in på det jag var intresserad av, jag lärde känna underbara vänner och inte minst, jag träffade mannen i mitt liv! Och, jag har aldrig varit så nöjd med ett beslut i hela mitt liv! Samtidigt som intressen kan ändra sig så finns det alltid delar som kommer sitta kvar, till exempel mitt intresse för böcker, film och musik!
Även om smaken har ändrats så finns det fortfarande inget mer avslappnande än att komma hem efter en dag i skolan eller på jobbet och sätta sig i soffan med en underbar bok eller en fantastisk film! Detta är något som jag tror aldrig kommer förändras. Nu är det dags för mig att dela med mig av det jag ser, hör och läser. Jag kommer även bjuda på gamla favoriter så det blir inte bara nytt. Jag hoppas att ni kommer följa min blogg och känna att ni får lite tips. Lämna gärna kommentarer med egna tips till mig för det är alltid lika roligt! Ha det bra kära vänner tills vi hörs igen!

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!