Millenium-triologin

Sitter i skolan just nu och har rast så tänkte passa på att skriva ett inlägg.När jag var nere i Halmstad förra veckan köpte jag första och sista delen av Millenium-triologin på Ica för 99 kr. Jag hade nämligen upptäckt hemma att jag bara hade den andra delen. Jag gillar inte denna genre egentligen, men just dessa filmer tycker jag är riktigt bra! Michael Nyqvist och Noomi Rapace är otroligt skickliga skådelspelare. Den första delen, Män som hatar kvinnor, tycker jag är den bästa delen. Det är bara denna som jag hunnit läsa ännu, och för en gång skull blev jag faktiskt mer imponerad av filmen än av boken.
Det var ett tag sedan dessa kom ut, men jag kommer skriva om sådant jag ser nu, oavsett om det är gammalt eller nytt.

Elsas värld

Har precis läst ut andra boken om Elsa, skriven av Sofi Fahrman. Helt fantastisk bok! Denna var bättre än den första tycker jag, även om den också var väldigt bra. Vi får följa med Elsa när hon får jobb som modejournalist på Bladet och åker till New York för att rapportera om modeveckan. Hon gör även en resa till Los Angeles och är bjuden dit för att se Hans & Hennes modevisning. Hemma i Stockholm är det mycket som händer. Allt går inte riktigt som det ska mellan henne och Hugo, vilket gör att Elsa lever ett vilt singelliv.

Det jag tycker om med Elsa-böckerna är dels språket. Det känns så rätt och jag har verkligen lärt känna Elsa och vet hur hon tänker och känner. Hon är en väldigt rolig, energisk tjej och allt kan verkligen hända när hon är med. Fick igår veta att det ska göras en tv-serie av dessa böcker, vilket ska bli otroligt roligt att se. Jag hoppas att de gör det bra så att det inte bara känns som en dokumentär från Stureplan med en massa bloggerskor. Böckerna är i alla fall underbara!


VeckoRevyn #18

Det nya numret av VeckoRevyn bjöd på många bra tips, speciellt vad gäller kläder. Jag tycker att numret både var underhållande och inspirerande. Detta nummer visar verkligen hur stort inflytande bloggarna har idag. Bloggare pryder omslaget, visar nya kläder, Foki visar både smink, hår och nageltips och det finns även ett test som heter ”Vilken bloggare är du?”. Artikeln om tre kändistjejer som blivit mobbade är alla bloggerskor. Det finns två sidor som heter ”De sju bloggsynderna”. Och så finns naturligtvis massvis att läsa om Blog Awards den 17 september.

Tre höjdare:

* Blog Awards 2011 – Kul med bilder och bloggadresser till bloggare man hört talas om men inte lyckats hitta själv.

* De sju bloggsynderna! – Roligt att läsa om hur vissa bloggare skämmer ut sig själva

* Kenza & Tyra visar höstens hetaste modetrender – Coola tjejer & snygga bilder

 


Semester!

Godmorgon!
Har inte uppdaterat så mycket just nu vilket beror på att jag har min andra och sista semestervecka och befinner min nere i föräldrarnas stuga i Halmstad. Har lite begränsat med internet här nere. Jag har det i alla fall underbart!
Jag är ensam här med hunden i tre dagar och sitter bara ute i solen och läser, tittar på bra filmer, tar härliga promenader och äter och dricker gott! Helt fantastiskt!
Så här hade jag det igår, härligt va?

När jag kommer upp till Stockholm igen kommer jag att ha en massa inlägg att bjuda på med tanke på hur mycket jag läser och tittar på. Tills dess kanske jag kan få in något enstaka inlägg, annars får ni njuta av denna veckan så hörs vi framåt helgen!

Lakeview Terrace

För två kvällar sedan när jag satt hemma i soffan och inte hade något att göra startade jag tv:n och snubblade över en film på TV6. Anledningen till att jag började kolla var för att Samuel L Jackson var med och jag tycker att han är en otroligt duktig skådespelare. Annars tyckte jag inte att filmen verkade vara speciellt bra. Men jag fastnade ganska fort i den, bara för att den var otroligt annorlunda!
Den handlar om ett par som flyttar in i sitt första hus och hamnar granne med en polis (Jackson), som inte är speciellt trevlig mot dem och verkar vilja få dem därifrån. Jag vill inte förstöra filmen för er om ni vill se det, men det man kan säga är väl att polisen inte är helt frisk och gör de mest skumma sakerna. Jag tyckte den var riktigt bra faktiskt, trots att jag inte brukar gilla genren. Helt klart sevärd!

Grattis Emma!

Idag fyller en av mina närmaste vänner år så jag tänkte ge henne en liten sång :)
Grattis finaste Emma på din dag!

Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow

Idag läste jag ut Sara Gruens fantastiska bok Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow, eller Water for elephants som den heter i original. Jag såg filmen när den kom ut med Robert Pattinson, Reese Witherspoon och Christoph Waltz i huvudrollerna, så jag visste vad jag hade att förvänta mig. Tyckte att filmen var helt okej, till och med rätt bra, men boken var något annat. Den var alldeles, alldeles underbar!
Jag älskar Sara Gruens sätt att skriva! Det känns som om man verkligen lär känna varje karaktär och det är både roande, dramatiskt, spännande och otäckt! Blev ordentligt berörd många gånger. Och sättet som hon framställer 93-åriga Jacob där han sitter på sitt ålderdomshem, det är fantastiskt! Jag har blivit förälskad och boken hamnade direkt i listan med mina favoriter och jag kommer säkert att läsa om boken igen!  Måste beställer hennes andra böcker nu!

Kalle och chokladfabriken

Igår kväll efter tentan satte jag mig framför tv:n och tittade på en av mina favoritfilmer: Kalle och chokladfabriken. Jag fullkomligt älskar färgerna i filmen, oompa-loomperna är fantastiska, alla omöjliga sorters godissorter som finns och framförallt, Johnny Depp som är lika fantastisk som alltid! Han måste vara den duktigaste skådespelaren som finns! Jag fullkomligt älskar de filmer han är med i bara för att han gör rollerna så fantastiskt bra!
Jag blev kär i denna filmen från första stund och jag vet inte hur många gånger jag har tittat på den. Misstänker att de flesta har sett den men den är verkligen värd att lyfta fram, och har du mot förmodan inte sett den så spring iväg till närmsta hyrfilmsbutik!
Filmen har också lite extra betydelse för mig. Man kan säga att det var under denna filmen som jag och Joakim äntligen blev tillsammans. Därför betyder den kärlek för mig!

VeckoRevyn #17

I flera års tid har jag köpt veckorevyn och sedan 1 år tillbaka även varit prenumerant. Jag tycker att det är en fantastisk tidning som blandar intressanta artiklar med skvaller och tips om både smink, hår, träning etc.
Tidningens 3 höjdpunkter:
* Spårlöst försvunnen
* Hanna Arnhögs sex & kärlekssidor - Hon har alltid lika härliga svar
* Hur hör vi ihop - Så långsökt, så roligt!
Ett helt okej nummer men det är något jag inte kan sätta fingret på som saknas. Därför detta medelbetyg.

Priest

Igår kväll satte jag och Joakim oss i hemmabiorummet. Han hade två gånger sett filmen Priest och ville nu se den för tredje gången med mig. Det borde betyda att den är helt fantastisk tänkte jag då. Filmen handlar om Warrior Priest som tidigare kämpat i ett stort vampyrkrig. Nu lever han i en inhägnad stad som styrs av The Church som får alla att avlägga löften om att alltid tjäna kyrkan för att på så sätt tjäna Gud. Priest måste bryta mot sina löften när hans niece kidnappas av vampyrerna och han måste rädda henne. Detta leder till att han själv bli jagad av andra Priests för att föras tillbaka till The Church. På jakten efter vampyrerna får han sällskap av flickans pojkvän och en prästinna.
Filmen är fylld av häftiga effekter och framställer vampyrerna på ett helt annat sätt än vad man är van att se. Karaktärerna är också otroligt skickliga med sina vapen och flyger fram genom luften och gör allt precis rätt. Otroligt overkligt alltsammans men det ska det ju vara när det handlar om vampyrer. Jag tyckte att filmen var otroligt spännande och bra. Ett minus får den ändå bara för att jag är trött på filmer som måste få en uppföljare. Snälla, avsluta filmerna någon gång efter en film!

Egoboost Magazine #2

Nu har jag hunnit läsa andra numret av Egoboost Magazine, och denna gång var jag inte lika imponerad. Anledningen tror jag är att det är många små texter där de intervjuar eller skriver om olika personer, men det blir aldrig att de hinner gå på djupet med dem. Jag saknar längre artiklar och porträtt, vilket lovas komma i nästa nummer enligt tyck-till-sidorna. Jag hoppas på det!
Har valt att presentera tre, istället för fem, höjdpunkter i tidningarna.
Tidningens 3 höjdpunkter:

- Josephine Palm - Mäklare i New York

- Sveriges 55 coolaste kvinnor

- Lär dig löneförhandla

 

Dessa tre höjdpunkter var riktigt bra, men i övrigt levde inte tidningen upp till de förväntningar som fanns efter det första fantastiska numret. Men jag längtar efter septembernumret för att se hur det blir!

 Tre på tre

Jag brukar följa en blogg som heter Pocketlover och idag hittade jag en utmaning på denna blogg. Fram till den första september har man på sig att välja tre böcker som man ska läsa fram till den sista november. Det kan vara en triologi, samma författare, genre, årtal, land osv. Utmaningen går mest ut på att man faktiskt ska ta sig tid att läsa utvalda böcker på tre månader. Jag som tycker att det är roligt med utmaningar har beslutat mig för att läsa tre "tjejböcker" som alla börjar på bokstaven E:
Tycker att det ska bli spännande att se vad andra ska läsa och det ska bli roligt att ta sig an några av böckerna som har stått i bokhyllan ett tag och väntat på att bli lästa! Utmana er själva ni också och lämna gärna en kommentar med vad ni tänker läsa både till mig och till Pocketlover så att de kommer med där med!

Frost

När jag läste baksidestexten till Maggie Stiefvaters bok Frost tänkte jag att den måste jag läsa! Den ska ju passa dem som gillar Twilight-serien. Boken handlar om Grace och Sam. Grace har varje vinter sett vargarna vandra omkring i skogen bakom huset. På sommaren när de inte längre är där längtar hon efter kylan igen för att hon ska få se sina älskade vargar, och speciellt den med de gula ögonen. Även när vargarna börjar ställa till med problem vill hon att ingenting ska hända dem och försöker skydda dem till varje pris. En dag hittar hon en skottskadad pojke på sin trappa med samma gula ögon som hennes varg.
Om jag hade varit 10 år yngre hade jag säkert tyckt att den här boken är riktigt bra. Det är väl den målgruppen boken är skriven för. Jag kanske blev lite besviken just för att jag tänkte att den skulle vara som Twilight-böckerna som jag fullkomligt älskar, men den var lättläst och helt okej.

Sjuk...

Har inte skrivit på nästan en vecka och anledningen till det är att jag har varit sjuk. Haft 39 graders feber och varit helt slut i kroppen så har inte ens orkat sitta framför datorn. När jag väl frisknade till gjorde vi en roadtrip till Göteborg och Småland och sedan till Linköping för att träffa lite vänner. Nu är jag tillbaka hemma igen, men det kan bli lite dåligt med inlägg den närmaste veckan. Detta dels för att jag har flera omtentor nästa vecka som jag behöver plugga till och dels för att min pojkvän ska flytta till Moskva på måndag så jag vill hinna umgås med honom så mycket som möjligt innan han sticker. Hoppas att ni förstår!

Egoboost Magazine #1

Först ut bland mina tidningar är Egoboost Magazines allra första nummer. Det kom i och för sig ut i April, men för inte så länge sedan fick jag andra numret så den tänkte jag skriva om om någon dag. Jag tycker att det hade varit lite dumt att skriva om tvåan innan jag läst tidningens allra första nummer när jag har den här hemma.
För er som missat denna tidning så är det Isabella Löwengrip, Blondinbella, som är chefredaktör. De säger själva att tidningen är till för att inspirera och få unga kvinnor att våga göra karriär. När jag fick tidningen i handen imponerades jag över antalet sidor. Det är verkligen ett tjockt magasin och inte bara en tunn liten tidning. Tyvärr var mitt första intryck att oj, vad mycket reklam det är! När jag sedan satte mig ner och läste den från pärm till pärm visade det sig finnas många guldkorn i tidningen och visst, reklamen är en stor del, men artiklarna gör att jag inte bryr mig om det lika mycket längre.
Tidningens 5 höjdpunkter:
- Så blir du ett proffs på att nätverka - 5 snabba tips
- Egoboost Magazines 10 kärleksbudord
- Ledaren av Isabella - "Vi måste våga!"
- Dejtingsidorna med Hannes Hervieu
- Recepten, mest för att det var oväntat och för att till och med de passar in i tidningen. Jag som följt Isabellas blogg i flera år misstänker att hon har fingret med i spelet när det gäller chokladkakan.
Jag är oerhört positivt överraskad av denna tidning och tror att den kommer vara till stor hjälp för många unga människor. Jag kände på en gång att jag blivit både inspirerad och motiverad av den. Tänk om en tidning som denna kommit ut när jag var 15-16 år, eller kanske till och med 19-20 år. Vilken hjälp den hade kunnat vara inom många områden. Kan starkt rekommendera den! Den hade fått 5/5 om de 176 sidorna hade bjudit på ännu mer artiklar och en aning mindre reklamsidor att bläddra igenom. Tidningen kostar trots allt 55 kr.

Tidningar

Jag har börjat prenumerera på en massa bra tidningar. Problemet är bara att jag inte hinner läsa dem i takt med att de dimper ner i brevlådan. För att ändra på detta tänkte jag att om jag "recenserar" tidning och lyfter fram spännande artiklar blir det mer som ett jobb och något jag faktiskt kan få gjort. På så sätt tillåter jag mig själv till att ta det lugnt i soffan emellanåt och bara läsa.

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!