Felicia försvann

 

Originaltitel: Felicia försvann

Författare: Felicia Feldt

Land: Sverige

Sidor: 187

År: 2011

 

 

Baksidestext:

 

”En sak ska du ha klart för dig. Att här vill jag inte se några sura miner. Jag vill se en glad flicka. Har du förstått? Och visst, jag förstår. Jag har fått en hårt åtstramande fläta av mamma och en tillrättavisning. Men i hemlighet har hon fått något tillbaka. Och det vet hon inte om. För när hon håller så där om min haka så skickar jag allt mitt hat som jag har. För mig själv, i min egen tystnad.”

 

Felicia är barn nummer tre, sen blev de nio. En bror dog, men de var ändå en flock. Papporna var fyra, männen ännu fler. Och bara en mamma. Världens bästa mamma? Expert på barnuppfostran i alla fall, om hon får säga det själv. Men Felicia försvann, och ingen kunde säga hur. Nu gör hon det.

 

Felicia försvann är en skildring av en barndom i kanten av det skarpa ljuset från den scen där modern ständigt uppträdde. Där flocken skulle vara det levande beviset på framgången. Det är en berättelse om rätten att vägra försonas.

 

           

Omdöme:

 

Jag vet inte hur många gånger jag hört denna bok nämnas i radio, tv och på olika internetsidor och jag har naturligtvis blivit väldigt nyfiken av den anledningen. När jag var och hälsade på mina föräldrar förra helgen hittade jag boken för 35 kr och passade på att läsa den direkt.

 

Jag förstår om det har blivit diskussioner på grund av att Felicias mamma är den hon är och jag förstår att det måste varit otroligt jobbigt att växa upp i en sådan miljö. Boken är skriven på ett väldigt speciellt sätt eftersom den hoppar fram och tillbaka i tiden på så gott som varje sida och jag förstår att tanken måste vara att det är precis så som hennes minnen från dessa år kan ploppa upp. Men jag klarar tyvärr inte av att läsa på detta sätt. Jag blev otroligt frustrerad över alla hopp och alla namn och fick ingen ordning på någonting, vilket gjorde att jag hade svårt att verkligen ta till mig hennes tankar och känslor. Nä tyvärr, det här är en bok som jag hade klarat mig lika bra utan att ha läst och istället bara tagit till mig det som kommer fram i media.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern från weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!